Vác és Radnóti Miklós: a tragikus sorsú költőre emlékeznek

Radnóti MiklósSem emlék, sem varázslat címmel Radnóti Miklós verseiből készült irodalmi műsor, amelyet a közönség a váci Madách Imre Művelődési Központ Végh Dezső termében, a Móricz Zsigmond Társaság és az intézmény szervezésében láthat november 8-án vasárnap 17 órakor.

Szerkesztette: Csereklye Károly Zoltán, Székelyhidi Ferenc. Bevezeti: Péter Péter költő, az egykori váci Radnóti Miklós Írókör tagja. Közreműködnek: Heinl Éva, Csernák Zsuzsa, Kocsis György, Csereklye Károly Zoltán. Zenei közreműködők: Faludi Szilvia (zsidó népdalok), zongorán kíséri: Marót Géza.

Az elmúlt évben, a 70. évforduló kapcsán sokan emlékeztek, sokan írtak róla. Talán, ha akkor adják elő az irodalmi műsort, kevesebb figyelmet kapott volna, mint idén, a Váci Őszi Fesztivál keretében.

Központi Gyógyszertár Vác

Radnóti Miklóst Vác magáénak érzi. Élete és halála „áttételen” bár, de kötődik a városhoz. Itt született anyai nagyapja és édesanyja. 12 éves volt, amikor Vácott nyaraltak, és apja tragikus hirtelenséggel agyvérzést kapott. Miklós ekkor tudta meg, hogy az, akit édesanyjának hitt, valójában a nevelőanyja, kedves húga pedig a féltestvére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

És innen indult, a váci pályaudvarról, az a szerelvény, amely utolsó útjára vitte a költőt.

Az összeállításba nemcsak 1944-ben írott, illetve a Bori noteszben található utolsó versek kerültek, hanem az ifjúkoriak is, hogy költészetéről egy átfogó képet kapjon a műsor hallgatósága. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments