Adventi vásár disznóvágással, forraltborral, zenével

Forraltborfőző-versenyNovember 25-én a Váci Ifjúsági Fúvószenekar és az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóinak közreműködésével nyílt meg a főtéri Adventi vásár, amely színes kulturális programmal, kézműves portékákkal, hagyományőrző ételekkel, italokkal várja látogatóit. A téli kavalkádot egészen az év utolsó napjáig élvezheti a közönség, záróeseménye az immár hagyományos szilveszteri mulatság.

Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő esemény a Madách Imre Művelődési Központ szervezésében valósul meg, melynek fővédnöke Vác Város Önkormányzata. A rendezvény elsődleges célja, hogy a főtér az év egyik legszebb ünnepi időszakában valódi közösségi színtérré váljon a város lakói számára, élményekben gazdag kikapcsolódást nyújtva ezzel a családoknak, a fiataloknak és az idősebb korosztálynak egyaránt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A váci fejlesztőcsapat hétfőn kiáll a Cápák elé CleverCup névre keresztelt okospoharával

Központi Gyógyszertár Vác

A kicsiket november 28-án a Naszály Gyermek Néptánc Együttes táncházzal egybekötött műsorral várja, majd december 4-én zenés Mikulásváró műsort követően sok-sok ajándékkal természetesen eljön a Mikulás is. December 12-én a családi nap keretében a gyerekek szüleikkel karácsonyfa díszítő versenyre nevezhetnek be, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, valamint a Menjünk együtt Betlehembe! című zenés interaktív műsort is megtekinthetik.

A változatos programkínálathoz a Tragor Ignác Múzeum „A váci hurka története” című kiállítása is hozzájárul, mely a váci disznóvágás hagyományát mutatja be, korhű eszközökön keresztül.
Az idei év újdonsága a téren felállított betlehemi jászol, melynek megvalósításában a Váci Egyházmegye Püspöki Hivatala és több vállalkozó felajánlása is segített. A Betlehem megszentelésére december 8-án 17 órakor kerül sor, a szolgálatot Beer Miklós megyéspüspök végzi.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Júliusban újra élettel telnek meg a város kulturális terei

A kulináris élvezetekről és a váci hagyományok őrzéséről sem feledkeztek meg a szervezők: december 5-én reggel 8 órakor, idén ötödik alkalommal rendezik meg a váci disznóvágást a kisváci Pintér család és a Vendégvárók Váci Egyesületének közreműködésével. 12-én szintén az egyesület jóvoltából kóstolással egybekötött bejglisütő-verseny lesz, 30-án pedig a Curia Borház forraltborfőző-versenyt tart, mely során italkülönlegességeket kóstolhatnak a résztvevők és a látogatók.

Szombatonként este 20 órai kezdettel zenés program várja a szórakozni vágyókat. November 28-án egész este a Panoráma együttessel táncolhat a közönség, december 5-én DJ Mono tart Mikulás partyt, majd december 12-én a Luca napi utcabálon mulathatnak az emberek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kigyulladt egy autó Vácott, de porral oltóval megakadályozták a tűz terjedését

December 31-én csütörtökön a főtéri szilveszter keretében a Kitti Live, a Pedrofon és DJ Balage gondoskodik a jó hangulatról. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments