Eldőlt: megmarad a Boronkayban a gimnáziumi képzés

Boronkay logóA héten több média is foglalkozott a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnáziummal, hiszen már korábban felmerült, hogy meg fog szűnni az intézmény gimnáziumi része egy minisztériumi döntés értelmében. Vácon több képviselő, köztük Matkovich Ilona (SZAVAD) is többször felszólalt a megszűntetés ellen, hiszen az iskola az ország élmezőnyébe tartozik.

Csütörtökön a boronkay.hu arról számolt be, hogy eldőlt: megmarad a gimnázium. Ezt egy, a Váci Szakképzési Centrum által továbbított minisztériumi közleményre hivatkozva közölték.

Központi Gyógyszertár Vác

A következőket írták: „A Váci Szakképzési Centrum a mai napon ezt a Nemzetgazdasági Minisztériumból kapott közleményt továbbította iskolánk felé:

„A Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában, a szakképzési centrumok tagintézményei keretében működő színvonalas gimnáziumi osztályok léte és további működése eddig sem volt, és a jövőben sem lesz kérdéses. A gimnáziumi osztályokkal kapcsolatosan tévesek azok az információk, miszerint a fenntartó NGM meg kívánta volna szüntetni ezeket. Arról lehet szó csupán, hogy egyes osztályokat a gimnáziumokat fő profilként fenntartó KLIK-ben működő gimnáziumokba helyezik át. Ezek a tárgyalások jelenleg is folynak az NGM és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között.

A helyi szereplőkkel történt egyeztetések eredményeként eldőlt, hogy egyelőre nemcsak a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Idegenforgalmi és Vendéglátó Szakképző Iskolájában marad meg a gimnáziumi képzés, hanem a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskolája és Gimnáziumában is oly módon, hogy a helyi tantestület egyetértésével két osztály két tanítási nyelvű gimnáziumi képzésének indítására kap engedélyt az iskola. Ezeknek az osztályoknak a képzési programjába illesztve lehetőségük lesz a diákoknak arra, hogy bekapcsolódjanak a szakgimnáziumi osztályok képzésébe, s ennek keretében idegenvezető szakképesítést szerezzenek.” ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments