Hétvégén diákok és önkéntesek által megszépült a Rózsakert

Rózsakert takarításNovember 13-a ezúttal egy cseppet sem mondható szerencsétlen napnak, hiszen a tavaszi napsütés utolsó sugarainak melege alatt több, mint száz diák segítségével sikerült a művelődési központ mögötti Rózsakert takarítása, szépítése.

A pénteki napon elsősorban az általános és középiskolák csoportjai vettek részt a programon. Avart gyűjtöttek, szemetet szedtek. A lehulló falevelek összegereblyézése során nagy kupacokat alakítottak ki és ezeket rakták bele az óriás zsákokba, melyeket a Váci Városfejlesztő Kft biztosított a gyerekeknek

Központi Gyógyszertár Vác

A takarítás mellett sor került a madárodú összeállítására és az egyik fára való kihelyezésére is. Ez egy hosszabb távú program kezdete, ahol a gyerekek tavasszal ismét ellátogatnak a parkba, hogy meggyőződjenek róla, hogy belakták-e madarak a fészket, akiket most madarász távcsővel figyelhettek meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A rózsakert szépítésében nagy feladatot vállaltak a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola tanulói, akik a Rózsakert rózsaágyainak felásását és metszését végezték ezen a délelőttön. Nem maradt abba másnap sem a kert szépítése, melyet a diákok után a környékén lakók, a Rózsakertért Alapítvány aktivistái folytattak. A munkákban szerepet vállalt Pető Tibor a választókörzet képviselője is, aki együtt dolgozott a gyerekkel és másnap az alapítvány önkénteseivel.

A programot a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány szervezte, és a munkában szerepet vállaltak az Árpád Fejedelem, a Juhász Gyula, a Földváry Károly, a Karolina általános iskolák, a Boronkay György, a Táncsics Mihály, A Bernáth Kálmán, és az I. Géza Király középiskolák tanulócsoportjai, akiknek munkáját ezúton is köszönik a szervezők.

Reméljük, hogy a hétvégi munkából sokan kedvet kapnak, lakókörzetük tisztítására, levélgyűjtésére. (Bíró György)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments