Szőke Ákos: vendégként otthon

Szőke_Vác2Habár a gymkhana bajnoki szereplés az idei szezonban véget ért Szőke Ákos számára, a BMW E30-t azonban még nem takarta le a garázsban. Az elmúlt hétvégén olyan ajánlatot kapott a fiatal pilóta, amit nem volt szíve visszautasítani. Szülővárosában, Vácott és környékén autózhatott a Gombás-Sejce MARB rallysprint futamon, mint előfutó. A hazai közönség pedig olyan energiát adott neki, ami segített elfeledtetni az idény balszerencsés pillanatait.

Szőke Ákos: „Fodor Krisztiántól, a Gombás-Sejce MARB futam főrendezőjétől kaptam meghívást a múlt hétvégi rallysprint versenyre. Nagyon szerettem volna részt venni a derbin, de sokáig nem mertem biztosra mondani az indulásomat, ugyanis a BMW szélvédője és futómű-beállítása nem jött rendbe a Slovakiaringen elszenvedett eset óta. A csapatom, és azon belül is főként Varga Robi, viszont mindent megtett annak érdekében, hogy ott állhassak a rajtban – rengeteget dolgoztak a kocsin azért, hogy előfutó lehessek a futamon, amit ez úton is nagyon köszönök nekik!

Központi Gyógyszertár Vác

Szívemhez közel álló pálya a gombás-sejcei szakasz, ugyanis mindössze 500 méterre lakom tőle, s így hazai környezetben, a barátok és a családtagok előtt autózhattam. A szórakozás mellett egyben kihívást is rejtegetett magában a hétvége, ugyanis a pálya olyan technikás, hogy a napi szinten arra járókat is jó néhányszor megtréfálja. Nekem kissé vissza is kellett fognom az autót, hiszen a BMW futóműve nem a rallypályákhoz van szokva, nagyon dobált is emiatt menet közben. Ha az egyenesekben nem is, a kanyarokat igyekeztem úgy fűzni, hogy látványt nyújthassak a nézőknek is.

Új élményekkel gazdagodva zártuk a hétvégét. Köszönöm a szervezőknek, hogy rám is gondoltak, és meghívtak a futamra, valamint a gombás-sejcei lakosoknak is a türelmüket a versenyhez. Bízom benne, hogy lesz még alkalom arra, hogy ilyen gyönyörű környezetben autózhassunk.” – nyilatkozta a verseny után. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments