A sport legyen a tied! – sporteszközöket kaptak az árpádosok

Árpád iskola - sporteszközök átadása-250A Magyar Diáksport Szövetség az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával idén áprilisban indította útjára A sport legyen a tied! programot. A kezdeményezés fő célja, hogy növelje a sportágak utánpótlás-bázisát. Kedden a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjai vehettek át sporteszközöket.

A program keretein belül – 500 millió forintos támogatási keretből – 10 sportági szakszövetség összesen több mint 1100 intézménybe helyez ki sportág specifikus eszközöket, melyeknek átadása – a sportági szakszövetségek szállítási ütemezése szerint – az év végéig ütemezetten valósul meg.

Központi Gyógyszertár Vác

Az  eszközcsomagban részesülő iskolák közül országszerte 230 intézményben kerül megszervezésre sportágakat és sportegyesületeket bemutató esemény, így a diákok megismerhetik lakóhelyük közelében fellelhető, aktív sportszervezeteket.

Az említett bemutató eseménysorozat egyik állomás kedden a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola volt, ahol egy rövid köszöntő után a gyermekek ki is próbálhatták a sporteszközöket, s megismerkedhettek többek között az atlétika sportággal is. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments