Gyerekmosolyt visznek az idősek otthonaiba – a váciba is!

Kicsik és Nagyik - Magosfa-250Ugye tudod, hogy mennyit jelent a nagyiknak, papiknak unokáik jelenléte? És ha nincs nekik? Úgy élnek le éveket idősek otthonában, hogy alig találkoznak gyerekekkel? Mi segítünk!

Támogasd Kicsik és Nagyik programunkat, hogy 60-70 idős ember együtt tudjon tölteni egy-egy délutánt a gyerekekkel – közösen tanuljanak egymástól, mindenekelőtt a természet, a környezet és a fenntarthatóság témakörében – kéri a váci Magosfa Alapítvány.

A találkozások rengeteg pluszt adnak mindkét korosztálynak: „az idősek teljesen kivirulnak, élettel töltődik meg a szívük és lelkük azáltal, hogy a gyerekekkel beszélgetnek és a gyerekekkel közösen tesznek valamit” – mondja Szmolár Attila, a Váci Idősek Otthona és Klubjának igazgatója. A gyerekek is örülnek a közös programoknak, hiszen sok mindent tanulnak az idősektől, és azt is érzékelik, milyen sokat jelent az idősebbek számára jelenlétük, segítőkészségük.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Központi Gyógyszertár Vác

A váci Magosfa Alapítvány több éve szervez Kicsik és Nagyik programokat országszerte. Nagyon fontosnak tartják a közös foglalkozásokat, hiszen segítik a különböző generációk közötti „hidak” építését, a hátrányos helyzetű idősek szellemi és lelki állapotának javítását. Szeretnék ezt a módszert országosan is elterjeszteni, amihez arra van szükségük, hogy minél több programot tartsanak, minél több emberhez jusson el üzenetük.

„Így ha támogatod most a munkánkat, akkor nem csak konkrét foglalkozásokat segíted anyagilag, hanem a módszer országos elterjesztéséhez is hozzájárulsz” – olvasható felhívásukban.

Három Észak-Pest megyei helyszínen, így a Váci Idősek Otthonában és Klubjában tartanak Kicsik és Nagyik programot januárban – abban a hónapban, amikor az ünnepek utáni téli szürkeség és a bezártság sok idősnek jelent problémát. A foglalkozások konkrét témáját közösen választják ki az otthonok vezetőivel és az iskolai tanárokkal. Jelenleg 12 téma alkotja kínálatukat, így például adventi készülődés, klímaváltozás, mosás régen és ma, újrahasznosítás, madarászat stb.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A foglalkozásokat az idősek otthonai karácsonyi ajándékként kapják meg, erről szóló levelük ott lesz a fenyőfájuk alatt. „De ahhoz, hogy ez megvalósuljon, szükség van a te támogatásodra is! A felajánlásokból az utazási, a szervezési és a foglalkozások anyagköltségeit fedezzük, valamint a szakértői díjakat.
Ide kattintva könnyen, gyorsan és biztonságosan adományozhatsz” – áll a felhívásban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments