Váci kórház: keresik az orvosokat, de a munka zavartalan

orvosi ügyeletEgyre gyakrabban hallani, hogy központi kórházak szakemberhiányban küzdenek, mert a fiatal orvosok külföldre mennek kamatoztatni tudásukat. Persze a fizetések és a túlórák is gyakran más országba kényszerítik a szakembereket. Vácon ugyan hiány van a orvosokból, de ez még nem veszélyezteti a betegek ellátását – nyilatkozta lapunknak Sámoly György főigazgató.

– A betegellátást nem veszélyeztetve, igen, van szakemberhiány. Folyamatos álláshirdetéseink vannak bőrgyógyász, reumatológius, fül-orr-gégész, gyermekgyógyász és gasztroenterológia szakorvos területeken – tájékoztatta a Váci Naplót a főigazgató.

Központi Gyógyszertár Vác

Arról is rendszeresen hallani, hogy az orvosok és az ápolók külföldön vállalnak munkát magasabb fizetésért. A kórházból az önök információja szerint hányan távoztak ily módon? Korábban előfordult, hogy külföldi szakemberek kaptak állást a váci kórházban. A mostanában zajló “újkori népvándorlás” megnövelte-e az érdeklődést az intézmény iránt? – tettük fel a kérdést Sámoly Györgynek.

– Hogy az intézményből távozó dolgozók közül – bármely okból – hány fő vállalt munkát külföldön, arról nincs hivatalos információnk. Kórházunkba külföldi szakemberek nem jelentkeztek munkavállalásra, illetve nem is vettünk fel más országból érkező egészségügyi dolgozót. Azonban örvendetes tény, hogy januártól az évekig külföldön, Svédországban dolgozó volt főorvosunk visszatér a patológiai osztály élére – mondta. (Váci Napló)

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
2 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Gaben
Gaben
2016. 01. 04. 03:29

Margit által írtakat meg tudom erősíteni. Minden rendben van a kórházban, csak nem látják el a betegeket. Azokat sem látják el, akik vérző sebbel, fájdalmakkal jelentkeznek ebben az intézményben. Még annyira sem látják el, hogy fájdalom csillapítót írjanak fel a betegnek addig, amíg sorra kerül. Én is a házi orvoshoz fordultam fájdalom csillapítóért. Funkcióját tehát nem látja el, és nagyon-nagyon komoly gondok vannak az intézményben.

Nagy Margit
Nagy Margit
2016. 01. 03. 12:32

2015 december 7.én elcsúsztam egy falevélen,kibicsaklott a bokám és olyan szerencsétlenűl estem ,hogy eltört a jobb vállam,illetve a vállcsúcs gömbölyű végéből letört egy darab . Azonnal elmentem a sűrgősségire,de csak december 14,-én műtöttek meg,Addig magamra hagytak.Irtózatos volt a fájdalmam,én mentem el a gyógyszertárba hogy adjanak gyulladás csökkentőt,és fájdalom csillapítót.Dec 14,-én visszacsavarozták a letört csont darabot,a mai napig duzzadt,az egész kezem,válltól az ujjakig,és még mindig erős fájdalmaim vannak. Kérdésem,normális ,hogy a törés után egy héttel műtenek meg?Lehetséges hogy ezért huzódik el a fájdalom,és a duzzadás. Betöltés...