Február utolsó hetében kezdődik a lomtalanítás

LomtalanításFebruár 25-én kezdődik és március 26-áig tart a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. lomtalanítási akciója, érdemes hát minél előbb számba venni a háztartásokban, mi az, ami már felesleges, vagyis csak a helyet foglalja. A társaság – körzetenként egy-egy meghatározott napon – a veszélyes hulladékok begyűjtésében is segítséget nyújt a program keretében.

A lomtalanítást három körzetre bontva végzi a társaság, az alábbiak szerinti ütemezésben: I. körzet (Duna és a 2-es számú főút közötti szakasz): február 25 -27.; II. körzet (2-es számú főút és a vasútvonal között): március 10-12.; III. körzet (vasútvonal és a 2/A főút közötti szakasz): március 24-26. A csütörtöki és pénteki napokon 14 óráig, szombaton 11 óráig lehet kitenni a lomot!

Központi Gyógyszertár Vác

Fontos tudnivaló, hogy a lomtalanításhoz kapcsolódóan az elektromos hulladékot is begyűjti a cég az alábbi helyszíneken és időpontokban: I. körzet, Géza király tér – február 27-én 8 – 13 óráig; II. körzet, TB (CEMÜ) székház parkoló – március 5-én 8 – 13 óráig; III. körzet, Deákvári fasor 2. melletti külső parkoló – március 19-én 8 – 13 óráig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Országos 2. helyezett lett a földvárys diák

Nem tartozik a házhoz menő lomtalanítás körébe a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladék, ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladék, elektronikus hulladék, építési törmelék, autógumi, autóroncs, zöld-hulladék.

A társaság kéri a lakosságot, hogy a lomokat olyan helyre helyezzék ki, amely a szállítójárművekkel könnyen megközelíthető. Fontos, hogy úttestre ne kerüljön elszállítandó holmi, mert akadályozhatják a forgalmat, illetve balesetet okozhatnak. Továbbá nagyon lényeges még a naponkénti kikészítési időpont (a csütörtöki és pénteki napokon 14 óráig, szombaton 11 óráig lehet kitenni a lomot!) betartása, hogy minél zökkenőmentesebb és gördülékenyebb lehessen az újabb és újabb szállítmányok elvitele. (Ribáry Zoltán) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments