Készülj a legrosszabbra: Vácott is nyakunkon az influenza!

influenza-700Megkezdődött az influenzajárvány Magyarországon – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán honlapján. Információink szerint Vácott is észrevehetően megnőtt az ilyen tünetekkel jelentkező betegek száma.

A jelentés szerint a múlt héten 18 ezer 200 ember, az előző hetinél 69 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Központi Gyógyszertár Vác

Az év negyedik hetében két kivétellel valamennyi közigazgatási területen nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma. A százezer lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek száma Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében volt a legmagasabb, Tolna és Veszprém megyében a legalacsonyabb. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírusok által okozott megbetegedéseket a fővárosban és hat megyében diagnosztizáltak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Hamarosan a váciak is zónabérlettel utazhatnak vonaton, buszon, HÉV-en

A közlemény szerint az előző héthez viszonyítva az orvosnál megjelenő betegek között nőtt a gyermekek aránya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Tolna megyében a betegek több mint a fele, országos szinten 34 százalékuk 15 éven aluli volt. A 15-34 éves korosztály 34 százaléka, a 35-59 évesek 23 százaléka, a 60 éven felüliek majdnem kilenc százaléka betegedett meg. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments