A váci rendőrkapitány kéri: aki autót vezet, ne igyon alkoholt

táska kifosztása-700A Váci Rendőrkapitányság munkatársai a húsvéti ünnepek időszakában is kiemelt figyelmet fordítanak a bevásárlóhelyekre és a nagy tömegeket vonzó rendezvényekre, ahol számítani lehet szabálysértések és vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére.

“Kollégáink az ünnepek alatt is mindent megtesznek a közrend, közbiztonság, valamint a vásárlók biztonságos közlekedése érdekében. A feladataink közé tartozik továbbá a közlekedési balesetek megelőzése érdekében az ittas járművezetők kiszűrése is” – írja Latorovszki Gábor, a Váci Rendőrkapitányság vezetője.

Központi Gyógyszertár Vác

A két fő veszélyforrás:
» A közúti közlekedés és tömegközlekedés.
» A bevásárlóközpontok és nagyobb tömegeket vonzó helyek.

A húsvéti ünnepek a családi összejövetelek, vendégfogadások időszaka, így ebben az időben a közúti forgalom megszokott ritmusa megváltozik. Az utakon a gépjárművek száma hirtelen a többszörösére nő, ami fokozott veszélyekkel jár. Ehhez hozzájárulhat az ittas járművezetők megnövekedett száma is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: a Váci Rotary Club is segített

A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital elfogyasztása is befolyásolja a tudatunkat – az észlelési idő nő, a reflexek lassulnak – írja az alezredes.

“Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során még inkább tanúsítsanak önmérsékletet és szeszesital fogyasztását követően ne vegyenek részt a közúti forgalomban! Jelöljenek ki maguk közül egy olyan járművezetőt, aki nem fogyaszt alkoholt és képes egy társaságot vagy a családtagokat épségben hazaszállítani. A nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén pedig legyenek türelmesek és számítsanak megnövekedett utazási időre” – kéri a szakember..

Utazásaik, vásárlásaik alkalmával fokozottan vigyázzanak értékeikre! A zsúfolt közösségi, tömegközlekedési eszközökön, pályaudvarokon, piacokon vagy bevásárlóközpontokban jellemzően alkalmi lopások, zseblopások, táska-, illetve csomaglopások fordulnak elő.

 • » Bőröndjeinket ne bízzák ismeretlenekre, használják inkább a csomagmegőrzőket.
  » Értékeiket lehetőség szerint ne vegyék elő, ne hívják fel a figyelmet rájuk.
  » Tartsák azokat zárható helyen, lehetőleg a belső zsebükben, táskájuk belső tároló részében.
  » A táskájukat tartsák bezárva, kezüket tegyék rá.
  » Pénzüket, bankkártyájukat, egyéb más értékeiket már akkor tegyék biztonságos, nem észrevehető vagy könnyen hozzáférhető helyre, mielőtt elindulnak otthonról.
  » A PIN-kódjukat ne írják le és főleg ne tartsák a bankkártyájuk mellett.
  » A pénzt, irattárcát, mobiltelefont ne a táskák, kosarak tetején vagy a nadrágjuk hátsó zsebében tartsák.
  » Irataikat a lakás és a kocsi kulcsaitól elkülönítve tárolják.
  » Vásárlás közben a pénztárcájukat és a kézi táskájukat ne helyezzék a bevásárlókosárba.
  » Gépkocsijuk utasterében ne hagyjanak semmilyen értéket vagy értékesnek látszó tárgyat.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A püspök beszélt a zöld böjtről is húsvét kapcsán

Amennyiben a lopás tényét észlelik, azonnal értesítsék a rendőrséget! Ha a lopás során az iratok mellett a lakáskulcsot is elvitték, sürgősen cseréltessék le a zárat, ha pedig a bankkártyájuk tűnt el, azt azonnal tiltassák le!

“Balesetmentes és felelősségteljes közlekedést kíván húsvétkor is a Váci Rendőrkapitányság és a Balesetmegelőzési Bizottság!” – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!