Hamarosan indul a Váci Tavaszi Fesztivál

tavaszi2016-700pxVác kulturális életének egyik legrangosabb programsorozata a Madách Imre Művelődési Központ által immáron 14. alkalommal megrendezett Váci Tavaszi Fesztivál.

Április 1. és 30. között különböző műfajok kavalkádját kínálja az eseménysorozat az érdeklődőknek: könnyű- és komolyzenei koncertek, musical és színházi előadások, valamint stand up is szerepel a repertoárban. Emellett helyet kapnak családi és gyerekprogramok, valamint képzőművészeti kiállítások is színesítik a kínálatot.

Központi Gyógyszertár Vác

1897-ben mutatták be először – és népszerűsége azóta is töretlen – Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac című darabját. A mű kalandosságával, szellemességével, bravúros dialógusaival és megható érzelmességével egy csapásra meghódítja a mai közönséget is. A darabot a Garabonciás Színtársulat előadásában láthatják az érdeklődők április 1-jén.

A Váci Tavaszi Fesztivál egyik jelentős attrakciója a Magyar Állami Népi Együttes Magyar Rapszódia című táncprodukciója, mely április 9-én látható Vácott. A monumentális előadás az együttes 2013. évi észak-amerikai turnéjára készült, melyben egymást dinamikusan váltó képekben tűnik fel a magyarság paraszti hagyományainak kavargó sokszínűsége.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

További kiemelt program Wass Albert legnépszerűbb regényéből írt színpadi játék, A funtineli boszorkány, melyet az Újszínház társulata mutat be Kerényi Imre rendezésében. Azok, akik kicsit is fogékonyak léleknemesítő élményekre ebben a borzongatóan meseszerű történetben megtalálják a szépet április 28-án.

Április 29-én újra Vácott látható a legendás rockmusical, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a Parlandó Társulat előadásában. Déry Tibor azonos című kisregényének musical változatát több mint negyven évvel ezelőtt, 1973-ban mutatták be. Az előadásban felcsendülő Presser Gábor zeneművek Adamis Anna dalszövegeivel a mai napig igen népszerűek.

A programsorozat könnyű- és komolyzenei előadásokból is kínál igazi csemegét a közönség számára.

Április 2-án egy akusztikus gitárkoncerten két különleges gitárművész lép színpadra: Claus Boesser Ferrari és Haiko Plank Németországból érkeznek Vácra.

Április 8-án a Jazz Klub vendége a Junk zenekar lesz, akik elsősorban saját értelmezés szerint átformált feldolgozásokat adnak elő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Zorán koncertjén megszokott már a magas színvonalú zenei élmény, melyet ezúttal is a legkiválóbb zenészekből álló csapat garantálja április 14-én.

A minőségi popzene kedvelői Fábián Juli & Zoohacker koncertjét élvezhetik április 23-án. A két különböző műfajból érkező zenész 2011-ben alapította ezt az elektroakusztikus formációt. A koncerten a szerzőpáros egyedi hangvételű, saját szerzeményeiket adják elő.

A komolyzene szerelmesei április 24-én a Mozart esten versenyműveket hallgathatnak meg a császárvárosból a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar előadásában, melyen Klenyán Csaba, Liszt-díjas klarinétművész is közreműködik.

Üdítő kikapcsolódást nyújt Dónusz Katalin és Gaál-Wéber Ildikó énekművészek, valamint Cs. Nagy Ildikó zongoraművész előadása, amelyen egy zenei párbajnak lehet tanúja a közönség április 15-én a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola AMI intézményében. Szintén itt hallható április 27-én Csuka Ágnes zongoraművész koncertje, melynek keretében Bartók, Rachmaninov és Liszt művek csendülnek fel.

A kisgyermekeket Halász Judit várja április 2-án „Kezdődhet a mulatság!” című előadásával, amelyen a család ünnepeiről énekel a művésznő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Országos 2. helyezett lett a földvárys diák

A felhőtlen nevetésről a Váci Dumaszínház soron következő vendége, Aranyosi Péter gondoskodik Négybetűs szavak című önálló estjén április 13-án.

A fesztivál ideje alatt három kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők: Leszák Éva, Németországban élő magyar képzőművész tűzzománc képei és grafikái láthatók a Kávézó Galériában, Zubovits Győrkös Erzsébet, váci szobrász és grafikusművész „ A magyar királyság két híres váci istenháza, az I. Géza király és a Terezianum kincsei” című kiállítása pedig a Bénik Gyula teremben tekinthető meg. Az Emeleti Galériában a több éves hagyományt folytatva a „Tavaszi szél vizet áraszt…” elnevezésű, Vácott és tágabb vonzáskörzetében élő műkedvelő alkotók, amatőr képző- és iparművészek seregszemléje látható majd.

Ebben az évben is tartalmas szórakozást, gazdag kulturális és közösségi élményt kínál minden érdeklődő számára a XIV. Váci Tavaszi Fesztivál április folyamán.

Részletes program: www.vacitavaszifesztival.hu

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments