Jövő csütörtökön kirajzanak a traffipaxok a közutakra

traffipax állványon-700Huszonnégy órás sebességmérő akciót kezd a rendőrség április 21-én csütörtökön reggel 6 órakor, a mérőpontok helyszíneire az állampolgárok tehetnek javaslatot. Az ORFK autópálya-felügyeleti és balesetmegelőzési osztályának vezetője közölte: a Speedmarathon elnevezésű, 24 órás összeurópai sebességmérést egész Európában a Tispol (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) felhívására hajtják végre.

Hozzátette: egész Európában ezen a napon szinte folyamatosan tartanak sebességmérő akciókat. Az akciót nem azért tartják, hogy mindenkit megbüntessenek, hanem, hogy életeket mentsenek – hangsúlyozta az osztályvezető. Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, mert évek óta a gyorshajtás a halálos balesetek legfőbb oka.

Központi Gyógyszertár Vác

Az ellenőrzés ideje alatt, április 21-én reggel 6 órától 22-én reggel 6 óráig a rendelkezésre álló valamennyi – összesen 160 –, változtatható helyű komplex ellenőrzési pont használatban lesz. Egy kamerával egy helyszínen legfeljebb négy órán keresztül ellenőriznek majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: maszkokat varrnak a váci diákok

A rendőrség a helyszínek kiválasztásához – ahogyan tavaly is – a lakosság segítségét kéri, az ellenőrzéseket ott fogják végrehajtani, ahol azt az emberek indokoltnak tartják.

Idén is valamennyi rendőr-főkapitányságon külön e-mail-címen várják a javaslatokat. Pest megyében a speedmarathon@pest.police.hu címre lehet küldeni a helyszínjavaslatokat, kedden 8 óráig.

Az adatokat ezután összesítik, és nyilvánosságra hozzák, hogy pontosan hol és mikor lesznek sebességmérések. A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül megyénként két helyszínre tíz-tíz embert meghív, az ellenőrzések után pedig az eredményeket nyilvánosságra hozzák – írja az MTI.

Az osztályvezető elmondta: tavaly megyénként 30-50 javaslat érkezett, Budapesten egy rádióműsor felhívása nyomán 364. A tavalyi összeurópai ellenőrzési akció során a legtöbb gyorshajtót Németországban (mintegy 11 ezer) és Olaszországban (5,5 ezer) fogták el, Magyarország a harmadik helyre került 5 ezer gyorshajtóval. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!