Solymos Mónika már nemcsak hastáncol, hanem könyvet ír

Solymos MónikaSolymos Mónikát eddig leginkább hastáncolni láttuk a színpadon, vagy a görög tánc rejtelmibe avatta be a nagyérdeműt. Most kicsit más vizekre evezett: író lett. Nemrég jelent meg A többarcú magány című könyve, melyben saját tapasztalatai mellett másokét is megosztja olvasóival.

– Eddig a színpadról ismertünk téged, mikor és miért döntöttél úgy, hogy tollat ragadsz?

– Valóban a hastánc az, ami 20 éve meghatározza az életemet és amin keresztül megismerhettek itt Vácon is. Azonban az írás még régebbi szerelem. Mindig is szerettem hosszú leveleket körmölni barátnőimnek, majd naplót írtam évekig és történeteket, verseket vetettem papírra. Azonban mostanra érett be annyira a közlésvágyam, hogy nyilvánosan is megjelentetem gondolataimat.

Központi Gyógyszertár Vác

– A most megjelenő könyvedről honlapodon azt írod, hogy tapasztalatból született.  

– Valóban sokszor voltam magányos, de fontos megjegyeznem, hogy nem a saját életemről, hanem az életem során másoknál is megtapasztalt viselkedésformákról írok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

– Az ajánlóban azt írod, hogy olykor humorosan írsz a magányról. Hogy lehet egy ilyen témát viccesen tálalni?

– A humor csak részben jellemzi könyvemet, a végén csattan az ostor, de ez maradjon titok az olvasók számára. Másrészt az önirónia ilyen témánál, mint a magány, ami hazánkban sajnos a tabuk közé tartozik, számomra érthetetlen okoknál fogva, nagyon fontos. Ha végig tragikusan és sajnálkozva írtam volna róla, akkor pont az ellenkező hatást érné el, mint amire vágyom.
Szeretném, ha a magányban élők mernének beszélni róla, segítséget kérni és azok, akik a közvetlen környezetükben élnek, nem vennének szemellenzőt, hogy nehogy észre kelljen venniük ezt.
Fontos azonban azt is megjegyezni: mindenki a maga életének kovácsa, bele nem szólhatunk más sorsába, de ha minimálisan segíteni tudjuk úgy, hogy saját életünk ne szenvedjen közben kárt, akkor tegyük meg! Ne sajnálatból, hanem segítő szándékból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

– Kiknek szánod, kiknek ajánlod könyved?

A többarcú magány– Előző kérdésből következően ajánlom könyvemet a magány bármely típusában élőknek és azoknak, akik segíteni szeretnének valakin, vagy értetlenül állnak egy ilyen személy viselkedésével szemben, ami a párkapcsolatban élőknek esetleg idegen, vagy épp félelmetesnek tűnő. Sokan túlmisztifikálják ezt a létformát,  vagy épp betegségnek tekintik.

Holott, szerintem, csak az előítéleteket és a ‚mi a normális és mi nem’ kérdéskört kellene átrendezni a fejekben, szívekben!

– Esetleg dolgozol már folytatáson, más témán?

– Téma rengeteg van bennem, de egyelőre nem árulnék most el többet.

– Hol lesz  megvásárolható A többarcú magány?

– A könyv először webshopon lesz kapható, rendelhető, illetve a kiadó budapesti könyvesboltjában. Később, reményeim szerint egyéb könyvesboltokban is fogják árulni.
Rendelés az Underground Kiadónál: undergroundkiado.hu/megrendeles. Tervben van Vácott és Csobánkán is beszélgetéssel egybekötött könyvbemutató, ahova szeretettel várom majd a kedves olvasóimat, érdeklődőket. Az időpontokat és a pontos helyszíneket később fogom tudni jelezni. (Furucz Anita) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments