Újabb társasház építése miatt gyűjtöttek aláírásokat Vácott

Petőfi utcai épületek-700Az idén immár a második társasházépítés borzolja fel a kedélyeket. Mindkettő a belváros csendes, családi házas lakóövezetét érinti. Az aláírásokkal is tiltakozó utcaközösségek azonban eddig nem értek el különösebb eredményt, mert az engedélyeket kiadó szakemberek úgy látják: a régi, többnyire már düledező házak felújítása sokkal többe kerülne, mint újak építése.

Két hónapja a Görgey utca egyik régi épületének bontása borzolta a kedélyeket. A vita egyik oka az volt, hogy az önkormányzat egyik bizottságának ülésén elhangzottak szerint túl gyorsan haladtak a munkával, s így nem volt rá mód, hogy az ellenérveket a grémium alaposabban átgondolja.

Központi Gyógyszertár Vác

Ott is és most a Petőfi utcában is társasház épül majd a lebontott öreg házak helyén. Az utóbbi esetben a HPL Kft a beruházó, amelynek vezetője, Lelkes István lapunknak elmondta: minden lépésük során megfelelő hatósági engedélyek birtokában járnak el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

– Amikor valaki belevág egy ilyen projektbe, az első dolga, hogy megnézi a helyi építési szabályzatot. Ez a dokumentum világosan megmondja, hogy mik a szabályok és ezek alapján az derült ki, hogy egy jóval nagyobb épületet is fel lehetne húzni, mint a mi mostani tervünkben szerepel. Emellett érvényes a városi parkoló-kialakítási rendelet is, amely kimondja, hogy új építésű ingatlan esetén másfélszer több parkolóhelyet kell létrehozni. Mivel a társasházban 12 lakás lesz, az udvari részen 18 autó beállására lesz lehetőség.

20_01Teljes cikkünk a Váci Napló május 20-án pénteken megjelent számában olvasható el.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments