Az év végén megkezdődhet az M2-es átépítése

M2_autoút-700Megjelent az M2-es Budapest-Vác közötti szakaszának kivitelezői közbeszerzési felhívása, eredményes pályázat esetén az év végén megkezdődhet az érintett szakasz gyorsforgalmi úttá fejlesztése – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A tervek szerint az autósok 2018 végétől közlekedhetnek majd a 19,6 kilométeres új úton, a bővítés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában Integrált Közlekedésfejlesztés Operatív Program (IKOP) forrásból valósulhat meg.

Központi Gyógyszertár Vác

A társaság ismertette: a beruházás keretében egyebek mellett Dunakeszinél a meglévő csomópont terhelését csökkentik. A sződligeti különszintű csomópont is átépül, a jelenlegitől 800 méterre kerül Vác felé, a csomópont pedig kizárólag gyalogos és kerékpáros közlekedés számára lesz megnyitva, megszüntetve a régóta fennálló veszélyhelyzetet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: az állatmenhelyen is szigorítottak

Emellett megerősítik a főpálya aluljáró hídjait, illetve ahol szükséges, zajvédő falat és erdőt telepítenek.

A tájékoztatás szerint a több mint 13 kilométeren 2X1 sávon futó út négynyomúsítása után gyorsabbá és biztonságosabbá válik az utazás a környékbeli települések – Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög és Vác – és a főváros között. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

hozzászólás