Július elsején egy kicsit megáll az élet Vácon is

zászlók a városházánJúlius elsején ünnepeljük az egészségügyben dolgozókat és a köztisztviselőket, kormánytisztviselőket. Ezért pénteken nem dolgoznak a háziorvosok, a gyermekorvosok, illetve a fogorvosok, valamint szabadságon lesznek a polgármesteri hivatal, a járási hivatal dolgozói és az okmányiroda, valamint a kormányablakok is zárva tartanak majd.

Egészségügyi problémáknál sürgős esetekben a városi orvosi ügyelet értesítendő – írja felhívásában Manninger Péter, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke.

Központi Gyógyszertár Vác

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelwis Ignác, az anyák megmentője. A Jávorszky Ödön Kórház a naphoz kapcsolódóan ünnepséget rendez minden évben, melyen dolgozóiknak kitüntetéseket adnak át.

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. Az ünnepet 1997-ben tartották meg első alkalommal, ekkor még a köztisztviselők napja név alatt. 2001-ben munkaszüneti nappá nyilvánították. 2011. június 20-án az Országgyűlés úgy határozott, hogy július 1-je a kormánytisztviselők napja is legyen, így ekkortól kezdve az ünnep neve a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja lett. Jelenleg munkaszüneti napnak számít a kormánytisztviselők, az ügykezelők és a fizikai alkalmazottak számára – írja a wikipédia. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!