Akivel könnyen lehet összeveszni és könnyű kibékülni

Orvos András kiállításának megnyitója-700

Pénteken nyitották meg a Káptalan utcai K16 galériában Orvos András festőművész életművét bemutató kiállítást. A hetvenhét éves művész előző napon kapta meg a Magyar Arany Érdemkeresztet Szent István ünnepe alkalmából.

Orvos András életútját Fördős Attila polgármester méltatta. A változatos és sokszínű pálya indulásánál Rákosi Zoltán, mint tanítómester volt jelen – emelte ki a városvezető.

Központi Gyógyszertár Vác

Orvos András művészetének egyik alapmotívuma a virág. A szirmok és színek kihívó ábrázolásán azonban mindig megjelenik egy második olvasat, amely néha még az erotika fátyol mögé rejtett bizsergető érzését is kelti. Fördős Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy mennyire aprólékos technikával fest a művész, sokszor ezernyi pontocskából áll össze maga az alkotás.

A polgármester megköszönte azt a kitartó, a városnak és tágabban a nagyvilágnak értéket teremtő alkotó munkát, amely Orvos Andrást jellemezte, s jelezte: tisztelői várják a további műveket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Orvos András a kiállításról

Végül Papp László műgyűjtő beszélt Orvos Andráshoz fűződő évtizedes barátságáról. Fördős Attilához hasonlóan ő sem felejtette el megemlíteni, hogy a festőművész az az ember, akivel könnyen össze lehet veszni, de a végén mindig jön a kibékülés, s talán ez az érzelmi hullámzás teszi érdekessé és erőssé ezeket a kapcsolatokat.

A szeptember 30-ig megtekinthető kiállítás megnyitóját Szabó Sándor gitárművész hangulatos előadása tette színesebbé. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments