Akkumulátorokat gyárt majd gödi gyárában a Samsung

Samsung Göd-700Gőzerővel keresik a munkatársakat az újranyitó gödi Samsung gyárba. A fontosabb munkakörökben a feltételek között szinte kivétel nélkül szerepel az angol nyelvtudás. A gyártás beindítására a tervek szerint még ősszel sor kerülhet.

A Magyar Közlönyben korábban megjelent határozat szerint a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Göd közigazgatási területén épülő akkumulátorgyár projektjét, ami a Samsung beruházásában valósul meg.

Központi Gyógyszertár Vác

A koreai cég szándékát márciusban egybehangzó sajtóhírek erősítették meg, eszerint a Samsung már akkor azt tervezte, hogy Európába telepít akkumulátor-gyártást. Akkor még csak az előkészítő tárgyalások folytak, a több európai helyszínt is megvizsgáló cég delegációt küldött Magyarországra a lehetőségek feltérképezésére – számolt be a fejleményekről a Magyar Építők.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Olimpiai bajnok tartott vívásoktatást a Váci Piárban testnevelés óra keretében

A Samsung korábban képcsőgyárat üzemeltetett a gödi telephelyen, ám a plazmatechnológia hanyatlása után a 2012-ben még 76 milliárdos árbevételű Samsung SDI Magyarország Zrt. 2014-ben bezárta a gyárat.

A 322 ezer négyzetméteres gödi gyárat azonban megtartották, így most van hol berendezni az újfajta gyártást.

A Samsung döntése mögött az állhat, hogy valamennyi európai autógyártó nagy lendülettel fejleszti elektromos autóit, így az akkumulátorok jelentősége folyamatosan nő. Az Audi például a közelmúltban jelentette be, hogy hamarosan piacra dobja a 500 kilométeres hatótávú, tisztán elektromos személyautót.

A Volkswagent vezető Herbert Diess a német DPA hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy jövőben az akkugyártási kapacitás érték lesz. A trend erősödését az is jelzi, hogy az amerikai Tesla hamarosan elkezdi az olcsóbb elektromos autók tömeggyártását, ehhez pedig Közép-Európában tervez gyártóüzemet létesíteni. Szlovákia mellett hazánk is versenyben van a beruházásért, ami óriási lökést adhatna az elektromos autózásnak. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments