Állítólag ezeknél a bankoknál nem húznak le minket

Számlacsomagok_-_díjai_-pénzcentrum-700A lakossági bankszámlák egyre inkább hasonlítanak egymásra – legalábbis a költségeiket górcső alá véve. A pénzintézetek többségénél találhatunk pár száz forintos havidíjért számlacsomagot, ennek ellenére érdemes alaposan mérlegelni, ha bankot váltunk.

A bankok nem háríthatnak át minden költséget a lakosságra, ezért a bevételkiesést sokszor a vállalati számlákon szeretnék behozni, emiatt viszont jelentős, ötven százalékos különbségek is lehetnek költségekben. Mutatjuk, melyik számla most a legolcsóbb egy kis cégnek.

Központi Gyógyszertár Vác

A verseny erősödésére utal, hogy a bankszámlák költségei kis mértékben ugyan, de több banknál is csökkentek az elmúlt félév során. Volt olyan bank (a Raiffeisen), mely a kezdő vállalkozások kedvezményes időszakában adott akciója következtében a havi számlaköltségeket 22 százalékkal csökkentette – írja a profit7.hu a Pénzcentrum cikkére hivatkozva.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

A vizsgált időszakban csak egyetlen olyan bank volt (a CIB), amely számlavezetési díjat emelt, de azt is csak kis mértékben. Továbbra is él a megállapításunk, hogy a banki költségeket érdemes hosszabb időtávot szem előtt tartva elemezni és ennek megfelelően bankot választani.

Minden vizsgált bank kínál speciális kedvezményeket is ügyfelei számára, így ezek figyelembe vételével is érdemes kalkulálni a bankválasztás során. Erről a témáról bővebben itt olvashat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments