Dunakeszi és Budapest között is megépül a kerékpárút

kerákpárút Vácnál táblával-700Tovább bővülhet a Duna bal partján már jórészt kiépített kerékpárút-hálózat. A Budapest–Szentendre, a Budapest–Dunakeszi és a Budapest–Érd–Százhalombatta szakaszokon épül új bicikliút.

A kormány módosította az országos közúti közlekedési projektek és a hozzájuk kapcsolódó, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások listáját. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a döntéssel kiemelt beruházássá vált az EuroVelo 6 útvonal komplex fejlesztése (Rajka–Dömös, Budapest–Szentendre, Budapest–Dunakeszi, Budapest–Érd–Százhalombatta szakaszok) – olvasható a megyeháza honlapján.

 

Központi Gyógyszertár Vác

 

A hazánkba Szlovákiából beérő EuroVelo 6 kerékpáros útvonalon a mintegy 280 kilométer hosszúságú Rajka–Budapest szakaszt tervezik kiépíteni. A tervekben a meglévő infrastrukturális elemek hasznosítása, fejlesztése, illetve új szakaszok – esetenként új hidak – kialakítása szerepel. Mindezek mellett táblázást és pihenőhelyek elhelyezését is tervezik.

A már meglévő kerékpárutak karbantartása folyamatos, bár egyes szakaszain a biciklisek szerint megérett a rendbe tételre. Nagymaroson korábban demonstrációt is tartottak az elégedetlen bringások. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments