Ismét újított a váci Naszálytej a laktózmentes tejek piacán

Naszalytej_MagicMilk-700

Hazánkban a tejfogyasztás csaknem fele az egészséges táplálkozásban javasolt napi 0,5 liter tej vagy ennek megfelelő mennyiségű kalciumtartalmú tejterméknek. Ezen szeretne változtatnia a váci Naszálytej Zrt, amely a laktózmentes termékek piacán erős offenzívában van. Újdonságaikról ma tartottak bemutatót. 

A laktózmentes Magic Milk tejtermékeket gyártó cég arra hívja fel a figyelmet, hogy megfelelő tejtermékek választásával a hétköznapok során és immár az iskolai étkezésben is kialakíthatjuk a tejet és tejtermékeket optimális arányban tartalmazó, egészséges étrendet, így a dietetikus szakemberek által ajánlott szintre növeljük tej- és tejtermékfogyasztásunkat.

Központi Gyógyszertár Vác

A Naszálytej és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint az alacsony tejfogyasztás egyik oka az, hogy egyre többen ismerik fel, érzékenyek vagy gyermekük érzékeny a tejcukorra, sokan azonban inkább kiiktatják a tejet az étrendjükből, pedig az MDOSZ új OKOSTÁNYÉR® táplálkozási ajánlása is kiemeli a mindennapos tej- és tejtermékfogyasztást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

– Gyerekeknél különösen fontos figyelni arra, hogy tejcukor-érzékenység esetében se hagyjuk el az étrendből a tejet és tejtermékeket, hiszen az intenzív csontfejlődés szakaszában nagyon lényeges a megfelelő, legjobban a tejtermékekből hasznosuló kalciumbevitel – mondta Erdélyi-Sipos Alíz dietetikus.

A Naszálytej volt az első, aki laktózmentes tejtermékeket készített a hazai fogyasztóknak. A vállalat ebben az évben vezette be a 1,5 % zsírtartalmú tejet, valamint a fogyasztók körében régóta várt és kért laktózmentes gyümölcsjoghurtokat.

– Visszajelzések és fogyasztási szokások alapján csak az idén ez idáig öt új laktózmentes termékkel igyekeztünk segíteni a tejcukorra érzékenyek egészséges táplálkozását – mondta Kuk Titus, a Naszálytej Zrt vezérigazgatója.

A laktózmentes termékeket a tejcukorra nem érzékenyek is fogyaszthatják, ami megkönnyíti a bevásárlást és a főzést, ha a család egy-egy tagja érzékeny a tejcukorra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments