Tahitótfalun lakik Lajos, aki a váci börtönben „jézusoskodott”

Boros Lajos megtérve, szabadon-700Összesen harminc évet ült börtönben, legutóbb fegyveres rablásért a váci fegyintézetben egyvégtében 22 évet húzott le, és alig egy éve szabadult. Ő azon büntetésüket letöltött „régi csibészek” egyike, akik a börtönben megtértek, és visszazökkenve a szabad világba – a bűntől elfordulva, szakítva régi énjükkel – végérvényesen tisztességes emberként kezdtek új életet. A hit ereje megtartja őket a jó úton.

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme – idézi a Bibliát az egykori igazi nehézfiú, Boros Lajos. Ha valaki, ő tényleg tudhatja, milyen a pénz bűvöletébe kerülni. Az anyagi javak megszerzéséért gengszterfilmbe illő mélységeket járt meg, talán egyedül az emberölés nem szerepel korábbi élete hosszú bűnlajstromán – írja a Magyar Nemzet terjedelmes hétvégi cikkében, amely most online oldalukon is megjelent.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Központi Gyógyszertár Vác

Most viszont egész lényén érződik, hogy – Ady szavaival – benne fénylik az Isten. Amikor közvetlen szabadulásakori beszélgetésünk után egy évvel ismét találkozunk, ugyanaz a derűs harmónia lengi körül, mint amikor frissiben bújt ki a mákos ruhából (a börtönszlengben így mondják a szabadulást.) Bizalmat keltő, magától értetődő belső öröme tisztaságát paradox módon éppen az teszi hitelessé, hogy megjárta az élet sötét oldalát.

Volt, hogy a Papp László Sportarénában több ezer ember hallgatta bibliai idézetekkel színesített bizonyságtételét. Ez a fajta érdeklődés – véleménye szerint – alátámasztja, hogy „ebben az értékválságban vergődő világban mind többen keresik Istent, hogy általa a szívükben lévő ürességet megtölthessék szeretettel”.

Ahogy Boros Lajos visszaidézi, karácsony napján egy már megtért cellatársa beszélt neki Istenről. Ez a néhány mondat elindított benne egy folyamatot, amelyet leginkább kegyelmi állapotnak lehet nevezni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Boros Lajos szabadulásának hírére börtöntársai biztosra vették, hogy az egykori rab „jézusosdija” odakint gyorsan elmúlik. A valaha hétpróbás gazfickó azonban ellenállt a gonosz minden kísértésének. Néhány hónapja a szerelem is rátalált, ezúttal önként, örömmel vállalt rabságot. Megnősült, és csinos feleségével most kisbabát várnak. Tahitótfalun bérelt házban laknak, és terveik szerint a család a „hűvösön” kitanult fazekasmesterséggel boldogulhat majd – írja a Magyar Nemzet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments