Vácott sem rajonganak az iskolai óvszerautomatákért

óvszerautomata-700

Méhkasba nyúl az ember, ha a témát szóba hozza: óvszerautomatákat telepítene egy vállalkozó a középiskolákba. Több váci intézményben kerestük a vezetőket, de csak egy helyen tudtunk kérdésünkre érdemleges választ kapni.

A témát a Magyar Nemzet vezette fel azzal, hogy megírta: egy vállalkozó, Langmár Bettina óvszer-automatákat szeretne elhelyezni az iskolákban a fiatalok biztonságáért. A vállalkozó egy mobilalkalmazást is csinált azért, hogy felvilágosítsa a fiatalokat és eloszlassa a tévhiteket.

Központi Gyógyszertár Vác

Az automata nem fogyaszt áramot, mert mechanikus működésű, egyszerre 75 darab óvszert tartalmaz, amihez 200 forintos darabáron lehetne hozzájutni. A szerkezet már üzemel az Óbudai Egyetem Kiss Árpád Kollégiumában és egy budapesti szállodában is, viszont a középiskolák egyelőre ellenállnak. Sokuk szerint  „felháborító, hogy be akarja vinni a szexet az iskolákba” – írja laptársunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Újabb maszkokat adott át a görög önkormányzat

Hasonló véleményt hallottunk Vácott is. Az egyik középiskola igazgatója azt mondta lapunknak: ő sem ért egyet azzal, hogy ezek az automaták bekerüljenek az iskolákba. Szerinte a telepítés felhívás lenne keringőre, és félő, hogy a gyerekek úgy értelmeznék: innentől szabad a szex az iskolában. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

One thought on “Vácott sem rajonganak az iskolai óvszerautomatákért

  • Szerintem pedig nagyon is támogatandó a kezdeményezés. A középiskolás fiatalok szexuális érdeklődését nem az óvszerautomata fogja elindítani, hanem a természet és a csinos lányok / fiúk. Sokkal jobb, ha felvilágosultan, a védekezésre felkészülve élik meg ezt a helyzetet. Azt gondolom, egy személytelen automatához könnyebben odamennek a fiatalok, ott nem kell pironkodni, pénztáros nénivel találkozni. Álszent dolog azt gondolni, hogy a középiskolások életébe még nem való a szex, már évek óta jelen van. Ha pedig van, akkor inkább legyen biztonságos, ebben pedig szerintem segít az automata. Attól még nem az iskolában a folyosó végén fognak összeborulni a fiatalok. 🙂

hozzászólás