Vizsgálat a helyszínen: a csatornák nem bírták a nagy esőt

Naszály úti aluljáróban áll a víz“Egy extrém csapadékhozamú és intenzitású helyzetben (mennyiség és idő) a meglévő vízelnyelők szerteágazottsága okán is időszakos feltorlódás jelenik meg a csatornahálózatban. Ennek következtében állhatott elő a sajnálatos 2016.07.28-i esemény, vagyis a Naszály úti aluljáró csapadékvízzel való részbeni feltöltődése” – olvasható abban a jegyzőkönyvben, amelyet a keddi bejárás után a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, a Kőkapu-2012 Konzorcium, a Vácz Mérnök Konzorcium és az önkormányzat képviselői fogalmaztak meg és írtak alá.

Mint a Váci Napló frissen megírta, az elmúlt heti csütörtöki egész napos esőzés miatt a városban jelentős problémák keletkeztek, ezek közül az egyik legnagyobb, hogy a Naszály úti aluljáró gyakorlatilag megtelt vízzel. Ugyancsak állt a víz a nemrég felújított vasútállomás peronaluljáróiban is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kedden ismét kinyit a Karitász Hattyú utcai adományboltja

Központi Gyógyszertár Vác

A NIF már pénteken jelezte, hogy gyors vizsgálatot kezdeményeznek a problémák feltárására. A szakemberek végül kedden délelőtt helyszíni bejáráson igyekeztek választ kapni a legfontosabb kérdésekre.

Megállapították, hogy a beruházással nem érintett zárt városi csapadékvíz-elvezető hálózat túltelítettsége és a hordalék egyidejű felgyülemlése is okozhatta a Naszály úti aluljáró, mint mélyponton lévő területen felgyülemlett csapadékvíz visszaduzzadását (mind az Ambró Ferenc utcában, mind a Telep utcában, melyek közel vízszintes vonalvezetésűek, az eső után is viszonylag hosszú ideig állt a víz.)

“A létesítmény műszaki tartalma, a kivitelezés minősége az elvárható gondossággal, a terveknek és a vonatkozó előírásoknak megfelelően lett meghatározva, illetve került kivitelezésre. A csapadékvíz-elvezető rendszer üzemeltetői felé a bizottság javasolja a megelőző beömlő és a vízelvezető csatorna szakaszok szállítóképességének (feliszapolódás) felülvizsgálatát” – olvasható a jegyzőkönyvben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A Zöld Hídnál ismét lehet kérni a házhoz jövő lomtalanítást

A peronaluljáróban felgyülemlett vízzel kapcsolatban a megrendelő NIF Zrt. kérésére külön megvizsgálták a helyzetet, és arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg a víztelenítő szivattyúk nem kapcsoltak be vagy nem működtek.

Végül a “NIF Zrt. képviselője javasolja. hogy a város fejlődésével párhuzamosan a csapadékvíz elvezető rendszer szükségszerű bővítésére is kellő figyelmet fordítsanak a jövőbeli hasonló események elkerülésére.” (fotó: Facebook) ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
figyelő1
figyelő1
2016. 08. 04. 17:27

azét én szeretném ha még megélném, hogy rend lesz a városba

figyelő1
figyelő1
2016. 08. 04. 17:19

ehhez nem kellett vlna bizottságosdit játszani, ezt eddig mi is tudtuk. De mikorra lesz megoldva ez a probléma!

Vác a városom
Vác a városom
2016. 08. 04. 17:21
Reply to  figyelő1

Soha napján kiskedden! Így megy ez errefelé!