Különös kiállítás: képzőművészet és érzékenyítés

lassulasOktóber 6-án 17 óra 30-kor Palman Zsuzsi képzőművész LASSULÁS című kiállításának megnyitója lesz a Katona Lajos Városi Könyvtárban.

A tárlat egy érdekes témát boncolgat: a családon belüli erőszakot. A kiállítás egy érzékenyítő tér is. A családon belüli erőszak nem magánügy, hanem társadalmi probléma. Súlyos és nehéz kérdéseket vet fel, de nem kerülhető ki. Fontos a tájékoztatás, a tájékozódás, a figyelem finomítása – pontos és hiteles információkon keresztül.

A kiállítás a falakon lévő képek és a térben elhelyezett érzékenyítő kártyák kontrasztjára épít. A kártyák pontos és hiteles információkat áramoltatnak a látogatók felé a családon belüli erőszak fajtáiról, arról, hogy mik a jelek, mik a tévhitek, hogyan lehet segítséget kérni és hogyan lehet jól segíteni?

Az érzékenyítő kártyák névjegykártya méretűek, elvihetőek. A kártyákon szereplő informatív tartalom mellett mindegyiken fel lesz tüntetve a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület – mint segítő szervezet – elérhetősége.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A kiállítás ideje alatt támogatásra is lehetőség van, részben a Kuckó önkéntes program javára gyűjtenek. A Kuckó a családból már kikerült, nevelőotthonban élő gyermekek segítését végzi. A társadalmi felelősségvállalás kezdődhet egy klikkeléssel is.

Részletek itt olvashatók.

A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitva tartási idejében, október 27-ig. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments