Az Anne Frank Ház kiállítása csütörtökön Vácra érkezik

Anne Frank„Az írás minden gondomtól-bajomtól megszabadít, és bátorságot ad” – a Katona Lajos Városi Könyvtár szeptemberi kiállításának középpontjában ennek a naplóbejegyzésnek az írója, Anne Frank áll. A tizenhárom éves Anne neve – és vele együtt naplója is – bejárta a világot.  Tiszteletére az amsterdami Anne Frank Ház Olvass és írj Anne Frankkal című kiállítása nem kisebb feladatot vállal, mint hogy a ma fiataljait az írás és olvasás megszerettetésére ösztönözze.

A vándorkiállítás több, mint a történelmi tények és dokumentumok felsorakoztatása. Középpontjába az önmagát kereső lányt állítja, aki írásaiban beszámol kinézetéről, hitéről, és a kibontakozó szerelméről. Buzdít, hogy mindenki próbáljon írni, hisz „aki még nem próbálta nem is sejti, milyen felemelő érzés írni”. Írjunk újságba, könyvbe, vagy akár önmagunknak!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Központi Gyógyszertár Vác

A kamaszlány szavait a mai kor kamaszai is tökéletesen érthetik. Nem véletlen, hogy kiállítás megálmodói rájuk gondoltak elsősorban, amikor egy a kiállításhoz tartozó feladatlapot is összeállítottak.

A feladatlapon feltett kérdésekre nincsenek kész válaszok, mert a jellemezd magad annyi szóval, amennyivel csak tudod, vagy a valami feldühít, hogyan írnád le kezdetű kérdésekre mindenki másként válaszol, s itt nincs rossz válasz.

A kiállítás szeptember 8-án 17 órakor lesz a könyvtárban. A tárlatot Fördős Attila polgármester nyitja meg és egészen szeptember 29-ig megtekinthető a könyvtár nyitva tartási idejében.

Várunk minden kamaszt és volt kamaszt! Olvassanak és írjanak velünk! (Bednárik-Stefanik Adrienn) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments