Az Anne Frank Ház kiállítása csütörtökön Vácra érkezik

Anne Frank„Az írás minden gondomtól-bajomtól megszabadít, és bátorságot ad” – a Katona Lajos Városi Könyvtár szeptemberi kiállításának középpontjában ennek a naplóbejegyzésnek az írója, Anne Frank áll. A tizenhárom éves Anne neve – és vele együtt naplója is – bejárta a világot.  Tiszteletére az amsterdami Anne Frank Ház Olvass és írj Anne Frankkal című kiállítása nem kisebb feladatot vállal, mint hogy a ma fiataljait az írás és olvasás megszerettetésére ösztönözze.

A vándorkiállítás több, mint a történelmi tények és dokumentumok felsorakoztatása. Középpontjába az önmagát kereső lányt állítja, aki írásaiban beszámol kinézetéről, hitéről, és a kibontakozó szerelméről. Buzdít, hogy mindenki próbáljon írni, hisz „aki még nem próbálta nem is sejti, milyen felemelő érzés írni”. Írjunk újságba, könyvbe, vagy akár önmagunknak!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Árokba borult egy gépkocsi az M2-es váci felhajtóján

Központi Gyógyszertár Vác

A kamaszlány szavait a mai kor kamaszai is tökéletesen érthetik. Nem véletlen, hogy kiállítás megálmodói rájuk gondoltak elsősorban, amikor egy a kiállításhoz tartozó feladatlapot is összeállítottak.

A feladatlapon feltett kérdésekre nincsenek kész válaszok, mert a jellemezd magad annyi szóval, amennyivel csak tudod, vagy a valami feldühít, hogyan írnád le kezdetű kérdésekre mindenki másként válaszol, s itt nincs rossz válasz.

A kiállítás szeptember 8-án 17 órakor lesz a könyvtárban. A tárlatot Fördős Attila polgármester nyitja meg és egészen szeptember 29-ig megtekinthető a könyvtár nyitva tartási idejében.

Várunk minden kamaszt és volt kamaszt! Olvassanak és írjanak velünk! (Bednárik-Stefanik Adrienn) ♦

DÍSZGALAMBKIÁLLÍTÁS
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!