Bóth János még mindig aggódik a váci pénzügyekért

both_janos_mszpIsmét aggodalmát fejezte ki a város pénzügyi helyzetével kapcsolatban Bóth János, az MSZP helyi vezetője hétfői sajtótájékoztatóján. A baloldali politikus szerint a testületi ülésen annak ellenére döntöttek fejlesztési hitel felvételéről – melyet jórészt ő is megszavazott -, hogy nem elegendőek a bevételek, és ÖNHIKI-re pályázik a város.

– Vác normális üzemeltetése így se, úgy se ment, hisz a holdingnál volt 147 milliós lejárt számla, az önkormányzati intézményeknél lévő 159 millió forintot is már ki kellett volna fizetni – hangzott el.

A holdingon belül csak a hulladékgazdálkodási kft-nél 160 millió forint a lejárt tartozás. Ingatlaneladásokból 710 milliós bevételt vizionáltak, de legjobb esetben is csak 95 millió jöhet össze. A helyi adóbevételek sem az elvártaknak megfelelően alakultak, a város tervezett bevételeinek mintegy 10 százaléka hiányzik, ez 600 millió feletti hiányt mutat – mondta az ellenzéki politikus.

Kifogásolta még azt is, hogy a Váci Városfejlesztő Kft leköszönő ügyvezetőjének öt havi bért is kifizetnek távozása mellé, valamit azt is, hogy a páneurópai konferencián elhangzottakat támogatva 300 ezer forintot is adnak egy kiadvány szerkesztésére.

Hiányolta azonban, hogy semmi újat nem hallott a testületi ülésen a Kosdi úti körforgalomról, a volt kommendánsi hivatalban épülő fecskelakásokról, valamint a mobilgátról sem. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments