Egy igazi örömszínház jön Vácra: Édes Anna itt is!

edes-anna-showszinhaz2-700Ezen a szombaton országos turnéja keretében a váci színházban mutatja be a Budapesti Showszínház az Édes Anna című kétrészes musicaljét, amely – mint a Tóth Ádám színidirektorral készült interjúnkból kiderül – a maga nemében egészen különleges előadás lesz.

Szeptember 24-én városunkban két előadást is tartanak: az egyik 15, a másik 19 órakor kezdődik. Jegyek az elmúlt pénteken megjelent Váci Naplóban lévő kuponnal kedvezményesen is megvásárolhatók.

– A Budapesti Showszínházat egy kreatív team alakította. Egy szakmai csapat, akik bizonyos okokból fontosnak tartottak létrehozni egy kőszínházaktól, állami befolyástól, mindenféle előírástól független örömszínházat. Specializálódott társulatról beszélhetünk, hiszen előadásaink a zenés-táncos produkciókra korlátozódnak, azokra, amelyek egyébként ha jól vannak megalkotva, gazdaságosan fenntarthatók. – mondta lapunknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ünnepi hangulat különleges szivárvánnyal a váci Kossuth téren

Felvetésünkre, hogy egy Kosztolányi műből musicalt írni nem mindennapi vállalkozás, Tóth Ádám ezt válaszolta:

– Valóban nem kifejezetten „musical-kompatibilis” az Édes Anna története első olvasatra, hiszen a musicalek rendszerint – elnézést a kifejezésért – bárgyúbb témákhoz nyúlnak az egyszerűség kedvéért. A zenés színházban a történet inkább csak egy vezérvonal, amire lehet építeni a látványt, a ritmusokat és táncokat, a showelemeket, a rendezés célja elsősorban a vizuális élményekkel történő sokkhatás elérése.
Ebben (is) más tehát az Édes Anna, hiszen itt komoly, mély társadalmi és emberi drámák, szituációk és nem igazán vidám végkifejlet került a színre, gondosan ügyelve a korhűség, az eredeti karakterek és cselekményi szál megőrzésére.

A teljes interjú még sok érdekességgel a Váci Napló szeptember 16-i pénteki számában olvasható el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments