Elektromos töltőállomások létesülhetnek Vácon is

elektromos-auto-toltesVác is pályázna elektromos töltőállomások elhelyezésre a városban – ez derült ki a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság múlt heti ülésén.

A 15 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai számára írt ki „Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” címen elektromos autó töltő telepítésének finanszírozására támogatási pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az 1,25 milliárd forintos keretre a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak, a tárca számításai szerint legalább 1000 e-töltőpont létesülhet országszerte. Az újonnan létesített töltőállomásoknak bárki által és bármikor hozzáférhetőnek kell lenniük, és az önkormányzatoknak vállalniuk kell, hogy minimum öt éven át üzemben tartják őket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Elhunyt dr. Csécs Ilona, a kórház onkológus főorvosa

A támogatás vissza nem térítendő, intenzitása pedig 100 százalékos is lehet – tájékoztatott korábban Varga Mihály tárcavezető. A pályázatokat szeptember 15-től lehet benyújtani, a támogatási keret kimerüléséig, de legfeljebb december 31-ig fogadják be. A rendelkezésre álló 1,25 milliárd forintból optimális esetben 1000 új töltőpont létesülhet, ami a gyakorlatban 500 új töltőállomást jelent országszerte.

A pályázaton mindenképpen indulna Vác is, de ehhez meg kell találni a legalkalmasabb három helyszínt, melyben a képviselők segítségét is kérte a szakbizottság ülésén Espár Péter, a műszaki osztály megbízott vezetője. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!