Elhangzott a döntő szó: kormányprogramban az M2-es

M2-es autóút egy szakasza-700A kormány 2500 milliárd forintos közútfejlesztési programot hagyott jóvá szerdán – jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön Budapesten megtartott sajtótájékoztatóján. Ebben szerepel a Vácot Budapesttel összekötő M2-es autópályává szélesítése is.

A tárcavezető kifejtette: 2022-ig 81 főút újulhat meg és mintegy ezer kilométer új négysávos autóút és autópálya épülhet hazai és európai uniós forrásokból, ami az infrastruktúrafejlesztése mellett a gazdasági versenyképességet is növeli majd.

hirdetés

Az útfejlesztések pontos jegyzékét az erről szóló, hamarosan nyilvánosságra kerülő kormányhatározat tartalmazza majd. Lázár János példaként említette az M2-es gyorsforgalmi út Budapest és Vác közötti szakaszát, amelyre 57 milliárd forintot költenek, továbbá a megyei jogú városok összekötését az autópályákkal és minden autópálya kivezetését az országhatárig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hód 2020: ismét a váci juhászosok az élen

Szólt arról is, a kormány a következő időszakban szeretné megkezdeni a beruházásokat, egy jelentős részüket pedig már szeretné 2018-2019-ben befejezni.

A kabinet emellett 1100 milliárd forintot szán vasútfejlesztési programra, amelynek egyebek mellett része lesz a Nyugati és a Keleti pályaudvarok felújítása, valamint egy balatoni körvasút létrehozása – ismertette Lázár János. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments