Földváry tér: torlódás a jelzőlámpa miatt – lépni kell

jelzolampaVác egyik legveszélyesebb gyalogos átkelőhelye a Damjanich tér – Csányi László körút kereszteződésében lévő. Bár szeptemberben polgárőrök segítik a diákok közlekedését, még ők is megdöbbentek, hogy az autósok mennyire nem lassítanak le a zebráknál. Korábban több baleset is volt, ezért sokan sürgették a forgalom újraszervezését a csomópontban.

A legutóbbi testületi ülésen több, a várost fejlesztő döntés is született. A listában szerepel többek között a Damjanich téri csomópontban jelzőlámpás forgalomirányítás megtervezése két verzió szerint.

A testületi anyag szerint azonban nem csak a Damjanich téren kellene változtatni, hanem a Csányi László körút – Zöldfa utcai kereszteződés lámpás csomópontjában.

Hétköznapokon 16 és 18 óra között ugyanis itt feltorlódnak a Budapest felől érkező autók. Amennyiben a jelzőlámpa programján változtatni tudnak, a hosszabb zöld jelzésnek köszönhetően több jármű haladhat majd tovább. Ez viszont nagy forgalmat generálna az amúgy is veszélyes Damjanich téri csomópontban.

A probléma megoldására most 2,5 millió forintot hagyott jóvá a testület, ami jó hír, hiszen ezzel elkezdődött a közlekedés újragondolása.

(A fejlesztések teljes listáját sok más fontos információval együtt a Váci Napló szeptember 30-án pénteken megjelenő számában olvashatják.)

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments