Ha az egy százalékokból pénzhez akar jutni, regisztráljon

Adó-1-százalék-2016-700Fontos határidő a váci alapítványoknak, egyesületeknek is: az a civil szervezet, amely korábban még nem regisztrált a NAV-nál és 2017-ben részesülni szeretne az 1 százalékos felajánlásokból, a 16EGYREG adatlapon regisztrálhat szeptember 30-ig. A határidő után pótlásra nincs lehetőség.

Idén szeptember 30-ig kell benyújtani elektronikusan a NAV-hoz, mivel a regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkező évet megelőző év szeptember 30. A határidő jogvesztő, tehát az az új kedvezményezett, amely idén nem regisztrál, az jövőre nem részesülhet a felajánlásokból. A regisztráció visszavonásig érvényes.

2016-ban azok a civil kedvezményezettek is részesülhetnek a felajánlásokból, amelyek tavaly szeptember 30-ig regisztráltak a NAV-nál. Ezen szervezetek listája a NAV honlapján megtalálható, az abban szereplő szervezeteknek tehát nem kell újabb regisztrációs kérelmet benyújtaniuk.

A felajánlott összeg nagyságáról a NAV 2016 szeptemberében elektronikusan tájékoztatja az érintett kedvezményezetteket, valamint a honlapjára is kihelyezi a felajánlással érintettek listáját és a felajánlott összeg nagyságát. Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy köztartozás esetén a NAV a felajánlott összegből a tartozást rendezi és csak a fennmaradó összeget utalja ki. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elhunyt Lajtai István, volt országgyűlési és önkormányzati képviselő

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments