Harrach Péter már nem indul a 2018-as váci választáson

harrach-peter-origo-700Védelmébe vette Ferenc pápát Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője, városunk országgyűlési képviselője abban az interjúban, amelyet az Origónak adott. A beszélgetés során egyben megerősítette azt a hírt, hogy a következő választáson már nem kíván a választókörzetben ringbe szállni.

Természetesen a cikk nagy részét a népszavazási téma uralja. A megjegyzésre, hogy a kampányban eddig Ferenc pápa is kapott rendesen a hazai publicistáktól, Harrach Péter azt válaszolta: a durva megjegyzések ízléstelenek és elfogadhatatlanok.

“Egy keresztény ember nem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja annak az embernek a gondolatait, aki Péter székében ül. Azt is vallom, hogy amikor a pápai tanítás alapvető perszonáletikai szempontokra hivatkozik, azt el kell fogadni” – tette hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
VÁLASZTÁS: A Mi Hazánk három jelöltjének programja

A párton belül újabb erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a kereskedelemben dolgozó emberek megkapják a vasárnapi pihenésre a lehetőséget. “Sajnos ma sokkal kevesebb embernek van szabad vasárnapja, mint a törvény idején. Az nem az üzletek zárva tartásáról szólt, hanem a boltokban dolgozó emberek vasárnapi szabadnapjáról. Sajnos ebben a kérdésben a szolidaritással szemben a fogyasztói szemlélet kényelemszeretete győzött” – fogalmazott a frakcióvezető az Origónak.

A Fidesszel való együttműködést ért bírálatokra városunk képviselője azt mondta: “Szavazóinkat a szövetség mögé állítottuk. Ha pedig olyan helyzet lenne, hogy önállóan kellene indulni, akkor meglenne a bejutáshoz szükséges szavazatszámunk. Jelenleg semmilyen ok és szándék nincs arra, hogy ezt a szövetséget felrúgjuk.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
VÁLASZTÁS: A Váci Szívvel újabb jelöltjei mutatkoztak be

Harrach Péter az elmúlt évtizedekben ötször indult egyéni körzetben az országgyűlési választások során és mindannyiszor győzött. A további szándékait firtató kérdésre a politikus azt mondta, eldöntötte, hogy egyéni képviselőként nem indul a következő parlamenti választáson.

“Megelégszem az öt győzelemmel, nem kívánok hatodikat. A pártban esélyt érdemlő fiatalok elől nem akarom elvenni ezt a lehetőséget. Természetesen nem akarom a parlamenti munkát befejezni, ha erre lehetőséget kapok, listás képviselőként folytatom” – jegyezte meg. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!