Jancsik Martin országos csúcsa a váci gerelyversenyen

jancsik-martin-gerelyhajito-700Nagyszerű versenyt hozott a vasárnap a Váci Reménység Egyesület pályáján megtartott Németh Miklós Gerelyhajító Verseny. A kiváló időben nem csak a helyi reménységek álltak rajthoz, hanem más, neves egyesületek fiataljai is megmutatták tudásukat.

Sőt, a 11-12 éves fiúk versenyében egy amerikai srác is indulási jogot kapott, igaz, ő versenyen kívül dobott, s nem is akárhogyan. Nagy tapsot kapott, amikor mindenkit túlszárnyalva ért célba gerelye.

A nap hőse a váci Jancsik Martin (képünkön) volt, aki 12 évesen hatalmas országos csúccsal nyerte a viadalt, eredménye: 56 méter 23 centiméter! Edzője, Magyari József szerint ez nemzetközileg is kiemelkedő teljesítmény!

A Reménységben nagyon erős az atlétikai szakosztály, két kiváló edzőnek, Magyari Józsefnek és Szikora Gyulának köszönhetően. Számos sikert értek el az elmúlt években, s mint nemrég megírtuk, két paraatlétájuk, Kálmán Krisztina és Keresztesi Erika hazánkat képviselte a riói paralimpián.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

A vasárnapi gerelyhajító versenyen ott volt maga a névadó, az olimpiai bajnoki címét 1976-ban Montreálban megszerző Németh Miklós is és a díjak átadásában közreműködött tanítómestere, Kulcsár Gergely is, aki 1964-ben a tokiói olimpián lett ezüstérmes gerelyhajításban.

(Részletes tudósításunkat az eredményekkel lapunk szeptember 30-i pénteki számában olvashatják.) ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments