Kell a pénz a TV2-nek és az RTL Klubnak, ezt tőled szedik be

TV with multiple images gallery on blue background. Hand hold remote controlEgy kormányzati döntés alapján a kereskedelmi csatornák a jövőben műsordíjat kérhetnek a nézőktől. A lehetőséggel az időközben erősen egymásnak feszülő TV2 és RTL Klub is élni akar, ennek következtében a Váci Kábeltelevízió Kft október 15-től kénytelen 400 forinttal megemelni a havi díjait.

A döntés kényszerhelyzetben született, az elmúlt hetekben ugyanis a befolyó pénzekből még úgy ahogy tudták finanszírozni a többletkiadásokat, de a tartalékok elfogytak – hívta fel a figyelmet Pintér Zoltán ügyvezető igazgató.

A háttérben kemény bruszt megy egyrészt a díjak miatt, másrészt a TV2 számos új csatornát indított és még újabbakat tervez, ezeket csomagban kínálja partnereinek. A piacon ily módon nagyon kemény harc kezd kibontakozni, amely gyakorlatilag egy kiszorítósdi, csakhogy ez nem játék, mert a győztes milliárdokkal nagyobb bevételből gazdálkodhat majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Országos 2. helyezett lett a földvárys diák

Pintér Zoltán befejezésül hozzátette: a most bejelentett bruttó 400 forintos áremelés a tárgyalások kimenetelétől függően akár csökkenhet is. A műsordíj először az októberi számlán fog jelentkezni félhavi díjjal, bruttó 200 forinttal. Az áremelés teljes összege igazán az előfizetők novemberi számláján fog először mutatkozni – mondta a Váci Naplónak a cégvezető.

Teljes cikkünk, a hazai és a váci televíziós piac elemzésével a Váci Napló szeptember 16-i pénteki számában olvasható. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments