Koszta János a hétvégén 57 évesen sem kapott gólt

koszta-janos-57-evesen-a-kapuban-ved-700Nagy visszatérés szemtanúi lehettek a nézők a Pest megyei II. osztály Déli csoportjában, a Dunavarsány–Újhartyán focimérkőzésen: a hazai kaput a korábbi válogatott, a Váccal bajnok, a Videoton 1985-ös UEFA-kupa-menetelésében részes Koszta János (57) védte.

A Blikk cikke szerint a reaktivált kapus a nyáron szerződött új klubjába, hogy vész esetén beálljon a gólvonalra, ha Szili Zsolt (28) kapussal történik valami, márpedig őt az előző forduló után eltiltották.

Központi Gyógyszertár Vác

Szabados Tamás edzővel egy utcában lakom Kosdon, ő keresett meg, hogy legyek náluk tartalék. Most újra pályára léptem, kegyetlen meleg volt, alaposan megizzadtam, de gólt nem kaptam – mondta a Blikknek Koszta a 2-0-s siker után. Ezúttal elmaradtak a rá jellemző cselek. – Egy hazaadásnál eszembe jutott, hogy bedobok egy-két kosztás megmozdulást, de csak elpasszoltam a labdát a csatár elől. Öt-hat gólos előnynél belefér a trükk, de most nem akartam felhozni az ellenfelet egy esetleges hibával.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Nem védett 2015 júniusa óta, amikor feljuttatta a megye I-be akkori gárdáját, a Kisnémedit, ahol fia, Koszta Péter (24) volt a „riválisa”. Mint ahogy a Váci Napló megírta, 2013-ban a taksonyiakhoz szerződött.

– Kaptam egy év pihenőt a sorstól. 2017 nyaráig számíthat rám a Dunavarsány, utána minden hétvége a családé, illetve az újpesti utánpótláskapusoké. Többé nem engedem magam rábeszélni a védésre a megyei osztályokban, pedig szeretem a vidékies hangulatú meccseket – tette hozzá a a lila-fehér tehetségeket kapusedzőként trenírozó játékos, aki civilben a váci Zollner-gyárban dolgozik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments