Nagymarosról és Szobról indulnak majd a zarándokok

palos-70-zarandoklat-700Ismét zarándoklatot szervez a Mária Út Egyesület Márianosztára. A rendezvény fővédnökei Erdő Péter bíboros, prímás érsek és Beer Miklós váci megyéspüspök. A Budapest – Márianosztra útvonal 9 különböző szakaszából lehet választani szándéknak, kedvnek, erőnlétnek megfelelően.

Váchoz legközelebb Nagymaroson lehet csatlakozni a Pálos 70 címet viselő kezdeményezéshez. A Kaszap 20 – Jezsuita Zarándoklat október 8-án szombaton indul 18 órakor Nagymarosról, a templomtól, és egészen Márianosztráig, a Magyarok Nagyasszonya Bazilikáig tart. A táv 18,9 kilométer.

Ennél rövidebb lesz a Magyarok Nagyasszonya zarándoklat, amely másnap, október 9-én vasárnap reggel 8:15-kor indul Szobról, a vasútállomástól Márianosztrára. Ennek távja 7,2 kilométer, s a csoportot szakavatott vezető kíséri végig.

Ahogy Botond atya írta: „A zarándoklat célja elsősorban az Istennel való kapcsolat elmélyítése, bűneinktől való megszabadulás, a megerősödés katolikus hitünkben és a hétköznapi életünk terheinek hordozásában. A teljesítménytúra független minden vallási, illetve világnézeti szemponttól. Teljesítményről van szó, amit a túrázó egy újabb lehetőségen keresztül tud megvalósítani a természet, a sport iránti szeretet, illetve más szempontok alapján. A két út megfér egymás mellett, de össze nem keverhető. Mindenki maga dönti el, hogy milyen belső indíttatásból vesz részt rajta.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  15 milliót csaltak ki egy dunakeszi cégtől

„Szeretettel várunk mindenkit a Pálos 70-re, aki zarándokolni, teljesítménytúrázni vagy egyszerűen
kirándulni szeretne egy jót!” – írják a szervezők. További részleteket a kiírásban lehet elolvasni. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments