Oklevelet kapott a minisztertől Molnár Péter kajakos

molnar-peter-kajakos-700Az olimpiai és paralimpiai sikerek összekötik a magyarokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban, ahol Áder János államfővel és Kövér László házelnökkel állami kitüntetésben részesítette a riói olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerzett sportolókat. Köztük van a Vácott született, de Szobon felnőtt Molnár Péter kajakos is.

Amikor önök dobogóra lépnek, nagyszerű és határtalan érzés magyarnak lenni, amely “összeköt minket” Erdélytől a Felvidékig, Ausztriától Amerikáig – fogalmazott a Kupolacsarnokban összegyűlt sportolók, edzők és sportvezetők előtt a kormányfő.

Közölte: meggyőződése, hogy ma Magyarországon egy kisgyermek nem sportösztöndíjak vagy új sportlétesítmények miatt kel fel hajnalban edzésre indulni, hanem hogy ő lehessen egyszer az új Hosszú Katinka, Kozák Danuta, Szilágyi Áron, Szász Emese vagy éppen Cseh László.

Még péntek délelőtt a Pesti Vigadóban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szintén állami kitüntetéseket és miniszteri elismerő okleveleket adott át a Rio de Janeiró-i olimpián és paralimpián eredményesen szerepelt magyar sportolóknak és edzőiknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Molnár Péter, aki világbajnoki címet szerzett a 2015-ös milánói kajak-kenu világbajnokságon a kajak párosok 200 méteres versenyében. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments