Turai János: Bayer kimondja azt, amit mások gondolnak

Budapest, 2015. augusztus 19. Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere ünnepi beszédet mond az Emberi Erõforrások Minisztériuma az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából tartott ünnepségén a Pesti Vigadó dísztermében 2015. augusztus 19-én. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdTurai Jánost, a Váci Zsidó Hitközség elnökét a város képviselőtestülete augusztus 20–án Pro Urbe díjjal tüntette ki. Az egyházi vezető a Váci Naplónak elmondta véleményét az országszerte nagy hullámokat kavaró Bayer Zsolt ügyről is.

– Mint a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének tulajdonosát kérdezzük: önnek nem áll szándékában visszaadni a kitüntetését, amiért Bayer Zsolt újságírót, publicistát ugyanilyen kitüntetésben részesítették?

Központi Gyógyszertár Vác

– Először is én nem vagyok haragos viszonyban Bayer Zsolttal, ő kimondja azt, amit sokan mások gondolnak, s hogy nem csomagolja sztaniolpapírba gondolatait, az meg vérmérséklet kérdése. Másodszor ezt a kitüntetést szülőhazám, Magyarország adta munkám elismeréseként. Harmadszor nekem önálló meggyőződéseim vannak, nem vagyok a csordaszellem híve. Ez a kitüntetés nem játékszer, ha akarom, élek vele, ha nem, akkor visszaadom – válaszolta Turai János.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A teljes interjú a Váci Napló szeptember 2-i pénteki számában olvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments