Váci kézis hölgyek voltak a gyermekek mesedoktorai

kirsner-erika-beteg-gyermeknek-mesel-700Kirsner Erika váci klubelnöknek, valamint az Ipress Center-Vác két kiváló játékosának, Soós Viktóriának és Temes Bernadettnek a kemény edzések mellett a beteg gyerekekre is jut ideje. A lányok a Gottsegen Országos Kardiológiai Intézetben váltak mesedoktorokká, hogy a mese fantáziavilágába repíthessék a Gyermekszív Központ betegeit.

Válogatott kézilabdázókról lévén szó, a lányok hozzá vannak szokva a sportesemények előtti izgalmakhoz és felkészüléshez. Mesedoktori szerepükhöz is hasonló profizmussal álltak hozzá: már hetekkel az esemény előtt megkezdték az előkészületeket, plüss állatokat vásároltak, pénzgyűjtést szerveztek, és gondosan kiválasztották a legjobb meséket azért, hogy gólpasszok helyett ezúttal minél több gyermekmosolyt gyűjthessenek be.

Kirsner Erika válogatott kézilabdázó (képünkön), az Ipress Center-Vác klubelnöke egy 5 éves kislány és egy 8 hónapos kisfiú édesanyja, így különösen érzékeny a beteg gyermekeket érintő témák iránt. Főleg mióta kislányával átélte a kórházi létet.

Molli 2 éves volt, amikor motorozás közben elesett, és felrepedt a szája. Soha nem felejtem el a kislányom keserves sírását, és azt az ijedtséget, ami akkor körülvett bennünket. A kórházba érve azonban kedves nővérek és mesefigurás falak fogadtak bennünket, ami szerencsére Mollit perceken belül megnyugtatta. Magam is meglepődtem, hogy milyen nagyszerű hatással tud lenni egy-egy kedves mesehős a gyerekekre. Ezt a megnyugtató, pozitív érzést szeretném átadni a Gyermekszív Központ kis betegeinek a meseolvasás segítségével.

Nemcsak a lányok izgultak a nagy találkozás előtt, a gyerekek is nagyon várták a példaképek érkezését. Vincze Beatrix, a Gyermekszív Központ vezető főnővére elmondta, hogy a kis betegekkel együtt ő is nagyon örül a sportolók látogatásának.

– A kézilabdázók jelenléte megtörte a kórházi lét monotonitását, a gyerkőcök a meseolvasás hatására egy kis időre elfeledkezhettek a betegségükről” – mondta.

– Nagyon jó érzés volt mesét olvasni a gyerekeknek, úgy érezzük, sikerült felvidítanunk őket. Buzdítunk mindenkit, hogy élje át ezt az élményt, fantasztikus! – tette hozzá Soós Viktória és Temes Bernadett válogatott kézilabdázó. Ők mindketten már játszottak a váci csapatban.

A Gottsegen Országos Kardiológiai Intézet a kezdetektől, 2013 óta tagja a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programnak, melynek keretében idén ősztől országszerte 49 egészségügyi intézmény várja az önkéntes meseolvasókat. Aki nem tud személyesen elmenni, de szeretne meseolvasással örömöt okozni a kis betegeknek, annak lehetősége van a K&H gyógyvarázs online mesetárba feltöltött videón keresztül mesét küldeni 40 kórház gyermekeinek.

A személyes és a webes meseolvasásra bárki jelentkezhet, aki betöltötte 14. életévét! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments