Zarándokok jelentkezését várják a Mária-napi váci búcsúra

zarándokok az úton-700A Vác-Hétkápolnai Szűz Mária nevének szentelt kegyhely búcsúja ebben az évben szeptember 17-18-án kerül megrendezésre. Ehhez kapcsolódva gyalogos zarándoklatot szerveznek Mátraverebély-Szentkútról Vácra a Mária Úton.

A Mária Út Közép-Európa zarándokútja, amely a Kárpát-medence Mária-kegyhelyeit köti össze. „A zarándoklás olyan életforma, mely lépésről lépésre közelít önmagunk, embertársaink és Isten felé, miközben kinyitja előttünk a világot” – írják a szervezők.

Központi Gyógyszertár Vác

A Vác-Hétkápolnai Szűz Mária nevének szentelt kegyhely búcsúja jeles ünnep a Váci Egyházmegyében. Szombaton este 6 órakor Varga Lajos segédpüspök, vasárnap 10 órakor pedig Beer Miklós megyéspüspök tartja az ünnepi szentmisét. A további programról itt lehet olvasni.

A zarándokok szeptember 15-én csütörtökön 8 órakor indulnak a mátraverebélyi kegytemplom elől. Az útvonal: Mátraverebély-Tar-Pásztó-Kozárd-Ecseg-Buják. Másnap folytatják útjukat, akkor a Buják-Bér-Bercel-Galgaguta-Nógrádsáp-Nézsa vonalat járják be. Szombaton a Nézsa-Keszeg-Kosd szakaszt teljesítik és így érkeznek Vácra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

Ha valaki szeretne részt venni a zarándoklaton, a szervezőnél, Farmasi Gabriellánál érdeklődhet a részletekről (70/341-2785, e-mail: farmasigabi@gmail.com). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments