Egy milliót költ a város a deákvári KRESZ-parkra

deakvari-kresz-park2-700x300Még februárban írtunk arról, hogy hamarosan ismét működhet a Deákvári KRESZ-park, mellyel a gyerekek közlekedési kultúráját kívánta javítani a város.

A városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság tavaly novemberi ülésén elfogadott határozata alapján a műszaki osztály februárra elkészítette a megvalósítási tervet, amit a szakbizottságok és a képviselőtestület akkor egyöntetűen elfogadott.

Most úgy fest, pénz is lesz a megvalósításra, hiszen a grémium szeptemberi ülésén jóváhagyta a rekonstrukció 1 millió forintos összegét.

Az új park létrehozása az eredeti 1967-es tervek visszakeresésével indult. Ekkor derült ki, hogy a táblák kihelyezéséről terv, vagy térkép nem készült, csak egy kimutatás a felhasznált KRESZ táblák mennyiségéről. A park méretéhez képest ezt nem is nevezhetjük szűkösnek, mivel akkoriban 61 darab táblával számoltak, illetve azzal, hogy ezek társadalmi munkában fognak elkészülni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

Az új elképzelés szerint azonban nem lesz ennyi tábla, a tiltók helyett például előnyben részesítik majd a pozitívabb sugallatú, utasítást adó jelzőtáblákat. A mostani tervezők fontosnak találták, hogy az elsőbbségadás kötelező tábláknál, és a gyalogátkelőknél tartós burkolati jeleket alkalmazzanak. Emiatt viszont szükség van kisebb burkolatjavítási munkákra is.

A tényleges megvalósítás időpontjáról egyelőre nem tudni. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments