VersFesztivál tizenhatodszor, ezúttal Vácott

versfesztival_woyzeck-700VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Már teljes a Váci Dunakanyar Színház novemberi műsora. A programokból kiemelkedik a november 25-27. között sorra kerülő Kaleidoszkóp VersFesztivál.

Kuriózumok a színházimádóknak, koncertek a zenerajongóknak, meghitt előadóestek a költészet kedvelőinek, a magyar költészet kincsei versszínházi és versfilmes formában, verskiállítás és versmondás – mindenkinek tartogat meglepetést a 16. Kaleidoszkóp VersFesztivál, amit november 25-től 27-ig rendez meg a Magyar Versmondók Egyesülete, az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület és a TDT Marketing and Arts Kft.

A Kárpát-medencében egyedülálló vers- és pódiumművészeti seregszemle ötvözi a színház- és előadóművészetet, a prózairodalmat, a költészetet, a film- és a képzőművészetet. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján a forradalomra emlékezik a színház versmondó versennyel, Shakespeare halálának 400. évfordulóján szonettmondó találkozón vehetnek részt az érdeklődők.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Emellett a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete közös Nemzeti VERSenyének versfilmes alkotásai éppúgy láthatók lesznek, mint a Nemzeti színészeinek előadásában napvilágot látott Bíbor parázson című Radnóti hangoskönyv élő bemutatója, vagy más ismert színészek és előadóművészek önálló estjei és versszínházi előadásai.

Fellép a Kávészünet zenekar, amely egy sajátos, slam poetryvel ötvözött koncertet ad majd, és a fesztivál ideje alatt megtekinthető lesz Orgoványi Anikó képzőművész Himnusz-kiállítása is.

A fesztivál igazgatója: Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész. Házigazda: Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója.

A részletes program a a rendezvény weboldalán, valamint a Váci Dunakanyar Színház honlapján lesz elérhető.

A különleges és érdekesnek ígérkező rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatja. (képünkön: a tavalyi soproni fesztivál egyik jelenete)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments