Buenos Airestől Vácig: már 70 éves a MADI

varoshaza-madi-a-folyoson-700Szeptemberben a Brüsszeli Magyar Intézet megemlékezett a MADI hetvenéves születésnapjáról. Mint már sokan tudják, akik megnézték, Vácott a városházán van elhelyezve a különleges formavilágot és kreativitást ötvöző művészeti kezdeményezés kiállítása.

Dárdai Zsuzsa és Szaxon-Szász János, a világméretű MADI gyűjtemény létrehozói, meghívást kaptak az eseményre és Dárdai Zsuzsa franciául előadást tartott a 70 éves művészeti mozgalomról, a szabadságról és annak társadalmi, művészeti vetületeiről. Bemutatta és nagy érdeklődés kísérte a váci MADI Múzeumot, mely a világ legnagyobb gyűjteménye – írja beszámolójában Papp László váci műgyűjtő.

Október közepén erről a rangos művészeti csoportosulásról a párizsi Salon des Réalites Nouvelles is megemlékezik, s ennek keretében szintén előadás hangzik el Buenos Airestől Vácig címmel. Ezen a konferencián kerül bemutatásra a váci Nemzetközi MADI Múzeum többnyelvű reprezentatív katalógusa.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Ezt egy nemzetközi sajtótájékoztató előzi meg, bemutatva Vácot, a közel ezeréves várost, a váci barokk városházát és a világ legnagyobb MADI gyűjteményét.

Tehát Brüsszel után Párizs és Párizs után Vácon kerül sor egy születésnapi konferenciára a városháza dísztermében, ahová meghívást kapnak a művészeti élet prominens személyiségei és követségei.
Az ősz során tervbe van véve az albumnak egy budapesti bemutatója is az Andrássy úton az Írók Boltjában.

Papp László szerint ezzel a rendezvénysorozattal véglegessé válik, hogy a világ legnagyobb MADI múzeuma otthonra talált városunkban és összekötő kapocs az európai kultúra bölcsője, Párizs és Vác között. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments