Cselőtepusztán fogták el a lopással vádolt váci férfit

cselotespusztan-elfogott-vaci-bunozo-700VÁCI NAPLÓ/bűnügyek ♥ A rendőrség ügyeletére július 24-én 6 óra 47 perckor érkezett a bejelentés, miszerint az ipolyvecei dohányboltba ismeretlen tettesek betörtek, és onnan különféle dohányárut, valamint nagyobb összegű készpénzt tulajdonítottak el.  A nyomozás során kiderült: a két tettes egyike egy váci férfi.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, a Rétsági Rendőrkapitányság és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai a végrehajtott széleskörű adatgyűjtés eredményeképp beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Zs. Norbert 36 éves becskei és S. R. Béla 28 éves váci lakosokat, akik ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Zs. Norbert augusztus 24-én 11 óra 20 perckor a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon önként feladta magát, akit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vettek, melyet követően az illetékes bíróság augusztus 26-án házi őrizetét rendelte el. A férfi társát, S. R. Bélát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Célkörözési Csoport munkatársai október 6-án Cselőtepuszta területén elfogták.

A jelenlegi adatok alapján a két férfi július 24. és 2016. augusztus 20. közötti időben a Nógrád megyei Ipolyvece, Nőtincs és Alsópetény, továbbá a Pest megyei Vácduka és Bernecebaráti településeken lévő dohányboltok ajtaját betörték. A gyanúsítottak ezután – az alsópetényi dohánybolt kivételével – onnan különféle dohányárut és nagyobb összegű készpénzt tulajdonítottak el.

S. R. Béla és társa megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy július 29. 14 óra és július 30. 6 óra közötti időben Nagyoroszi belterületén egy Magyar Államvasutak Zrt. kezelésében lévő ingatlan ajtaját kifeszítették, majd onnan láncfűrészt, sínvágót, továbbá fűkaszát és annak tartozékait lopták el.

A nyomozók az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták és lefoglalták. A Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállított S. R. Bélát a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Zs. Norbert és S. R. Béla ellen 5 rendbeli lopás bűntett és 1 rendbeli lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonásával folytatja az eljárást. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments