Matkovich Ilona: hangos rendezvények, mélygarázs

matkovich-ilonaVÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Nyáron több panasz is érkezett a rendezvények zajszintje miatt a SZAVAD Egyesülethez, ezért képviselőjük, Matkovich Ilona a testületi ülésen rákérdezett a jegyzőnél, hogy kérnek-e engedélyt a programok szervezői, illetve nem lépik-e át a megengedett szintet –  erről és további problémákról is beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

– A szabadtéri rendezvények zajszintjére kérdeztem rá az előző ülésen. Nappal, 6 és 23 óra között 65 decibel a megengedett, míg éjjel 55 decibel. Ez egy étterem szokásos zajszintje. Ebből indultunk ki, hiszen valamilyen megoldást kell találni. Örvendetes, hogy egyre több a szabadtéri rendezvény a Duna-parton, de a belvárosiak az éjszakát akkor is szeretnék nyugalommal tölteni, amikor ezek a programok zajlanak – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Új utcanévtáblák kerültek kihelyezésre Deákvárra

A képviselő az ülésen feltett kérdéseire még várja a választ és úgy látja, hogy azok ismeretében tovább tudnak lépni, hiszen akkor már csak az önkormányzatnak kell betartatnia a saját határozatait. Hozzátette: sem ő, sem azok, akik panasszal éltek, nem a szabadtéri programok ellen vannak.

A másik fontos téma volt a mélygarázs kérdése, amivel kapcsolatban szintén kérdéseket tett fel a tanácskozáson Matkovich Ilona.


Végül egy másik fontos témával foglalkozott még a képviselő. Elmondta: az ülésen szorgalmazta, hogy tartsanak lakossági fórumot a mobilgáttal kapcsolatban, melynek tervkoncepcióját október 5-én fogadta el a grémium.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Megújul az útburkolat a Tímár utcai csatornacsere után

Matkovich Ilona szerint számos kérdés vetődött fel az emberekben, melyekre válaszokat szeretnének kapni. Az ülésen elhangzott, hogy lesz fórum az ügyben, az időpontról mind az egyesület, mind pedig a város tájékoztatja majd a lakosságot. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments