Ha céged a lakásodra van bejelentve, fizetned kell!

kéményellenőrzés-700Újabb körlevelet küldött az önkormányzatoknak a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a kéménysepréssel kapcsolatban. A szakemberek szerint ugyanis egyes kéményseprő-ipari szolgáltatók a tevékenységi körükre nézve megtévesztő, illetve a jogszabályból csak bizonyos részeket kiragadott tartalmú tájékoztatást adtak korábban.

Mint írják, Pest megye valamennyi településén a természetes személy tulajdonában lévő és gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként be nem jegyzett ingatlan esetében, a társasház, lakásszövetkezeti lakóépület esetében, amelyben az égéstermék elvezető osztatlan közös tulajdonban van, a kéményseprő-ipari tevékenységet a kéményseprő-ipari szerv közfeladatként látja el.

Fontos: azon ingatlanok esetében, amelyek természetes személy birtokában vannak, és nincs oda bejelentve vállalkozás, a kéményseprő tevékenység az előzetes írásbeli értesítés első és második időpontjában térítésmentes.

A társasházban, lakásszövetkezeti lakóépületben lévő, nem természetes személy tulajdonában álló, vagy gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként bejegyzett ingatlanok esetében a szolgáltatás az előzetes írásbeli értesítés szerinti első és második időpontban is költségtérítés ellenében történik – hívják fel a figyelmet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Még mindig várják a városi kitüntetésekre a javaslatokat

Az ezen csoportokba nem tartozó ingatlanokat a jogszabály közületi szektorként jelöli meg. Esetükben a szolgáltatást azon kéményseprő-ipari szolgáltatók láthatják el, akik az illetékes tűzvédelmi hatóság által nyilvántartásba vételre kerültek. Közülük az ingatlan használója szabadon választhat – olvasható a városháza honlapján megjelent tájékoztatóban. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Gallai József
Gallai József
2018. 03. 31. 17:11

2017 nov. ingyenes 2018 =7000 Ft csekket és “szerződést
KItöltetlent küld a Főkétüsz
Telefonon bejelentettem a KIFOGÁST másnap személyesen.
Leírták a kifogást.. Sos e mailra OLYANFORMA választ írtak, hogy
megválaszolták a panaszt ..És azt nem írták az E-levélben, hogy TÖRÖLTE A KÖVETELÉST 🙁