Három váci program, hogy ne unatkozzon ma otthon

muzeumok_oszi_fesztivaljaVÁCI NAPLÓ/kultúra Három programra is invitáljuk olvasóinkat ezúttal. Egy családi napra az ősz jegyében, egy magyar táncházra és egy kis nevettető szórakozásra is.

Bár ma reggel ismét igen hidegre ébredtünk, ez ne riasszon el senkit attól, hogy kimenjen a városba. Ma 10 és 17 óra között Nem úgy van most, mint volt régen… népi hagyományok elevenednek fel a Pannónia Házban, a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

Az ősz jegyében megszervezett családi napon kicsiknek és nagyoknak szóló kézműves foglalkozások, néptánc bemutatók és táncház is lesz, valamint bábjáték formájában felelevenítik a különböző, őszi időszakhoz kötődő népi hagyományokat és szokásokat. A délután folyamán őszi rajzpályázatuk eredményhirdetésére is sor kerül. Belépőjegy gyermekeknek, nyugdíjasoknak 300 forint, fteljes áon 600 forint, családoknak 1200 forint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Magyar táncház lesz este 19 órakor a Madách Imre Művelődési Központ Jeszenszky termében, Ónodi Béla és a Váci Bartók – Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola népzenei tagozatának növendékeivel. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. A belépőjegy ára: 500 forint.

Szintén este hét órakor kezdődik a Váci Dunakanyar Színházban GEORGES FEYDEAU: A BALEK című bohózata két részben. Feydeau vígjátékain keresztül tükröt tart elénk, és bekukucskálhatunk a párizsiak hálószobatitkaiba. Félreértések és véletlen egybeesések. Csontváz a szekrényben, megcsalt férj, ügyefogyott szerető. Mit tehet Lucienne, ha férje barátja szerelmével üldözi? Bevall mindent. De mit tehet a szoknyabolond Pontagnac, ha lebukik, ráadásul még elhagyott kedvese is betoppan a házba? Nos, bevall mindent. S mit tehet a férj, aki megtudja mindezt? Nem hiszi el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Az eredetileg három felvonásos bohózatot 1896-ban mutatták be a párizsi Théâtre du Palais Royal-ban. Most a Váci Dunakanyar Színházban lesz látható a fergeteges vígjáték, ismert és népszerű budapesti színművészek szereplésével.

Szereposztás: Crépin Vatelin: Beleznay Endre; Lucienne, a felesége: Fogarassy Bernadett; Edmond Pontagnac: Csengeri Attila; Mme Pontagnac: Oszter Alexandra; Ernest Rédillon: Hajnal János; Maggie, a felesége: Cseke Katinka; Armandine: Várkonyi Andrea; Pinchard, veterán katonaorvos: ifj. Jászai László; Mme Pinchard: Sáfár Anikó; Gerome: Harsányi Gábor; Victor és Jean: Hoffmann Richárd; Clara: Lengyel Eleonóra; Rendező: Pozsgai Zsolt. A jegyek ára 2900 forint. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments