Határvadász toborzás: Vácon is lehet jelentkezni

hatarvadasz_toborzas_vacVÁCI NAPLÓ/a város ♥ Nők és férfiak jelentkezését is várja a Készenléti Rendőrség határvadásznak már Vácon is. Azok a 18 és 55 év közöttiek jelentkezhetnek, akik rendelkeznek érettségivel, büntetlen előéletűek, magyar állampolgárok és rendelkeznek állandó belföldi lakcímmel.

A jelentkezők, akiket felvesznek, kezdő bére bruttó 150 ezer forint lesz, és az ország bármely területére is helyezhetik őket – tudtuk meg kedden reggel Káli Sándor rendőr őrnagytól, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetőjétől.

Szeptember 1-től országos toborzásba kezdtünk, itt a váci kapitányságon is azért vagyunk, hogy a lakossággal és az érdeklődőkkel minél közvetlenebb kapcsolatba tudjunk kerülni – mondta.

A rendőrség egy kormánydöntés értelmében lehetőséget kapott, hogy 3000 fővel bővítse a létszámkeretét. Ennek kapcsán az Országos Rendőr-főkapitányság egy pályázatot írt ki őr – járőrtárs beosztás betöltésére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

– Mit tudunk kínálni? Ez a határvadász elnevezés kicsit csalóka, hiszen kimondottan őr – járőrtársnak keresünk munkatársakat. A határvadász elnevezés onnan ered, hogy a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályához helyezzük a jelentkezőket.

A jelentkezési feltételek mellet a pályázóknak meg kell felelni egy egészségügyi, fizikai és pszichológiai teszten. Az egész felvételi eljárást egy pályaorientációs beszélgetés zárja.

A sikeres felmérés után két hónapig munkaviszonyba kerülnek a jelentkezők, ekkor bruttó 150 ezer forint lesz a keresetük, majd egy sikeres vizsga után már 200 ezer forint fölé emelkedik ez az összeg. Ekkor már hivatásos állományba kerülnek, rendőr őrmester rendfokozattal.

A jelentkezők tehát hat hónap képzés után kerülnek terepre, a szolgálati helyeikre.

– Bár határvadászokról beszélünk, ez nem azt jelenti, hogy csak a határ mentén kell szolgálatot teljesíteniük, hiszen a Készenléti Rendőrség egy országos hatáskörű szerv. Ennek megfelelően az ország bármely részére berendelhetik az állományt – mondta Káli Sándor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A határvadász toborzás jelenleg is zajlik a Váci Rendőrkapitányságon. Délután egy órától pedig a váci munkaügyi központban várják az érdeklődőket.

Jelentkezni lehet még a www.police.hu honlapon, de a váci kapitányságon is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments